Testele a două probe prelevate de la două paciente internate în Spitalul Județean de Urgență Bistrița – Secția Boli Infecțioase au ieșit negative la infecțiile cu coronavirus. Ieri însă a fost internată în aceeași secție o tânără în vârstă de 26 de ani, revenită pe 10 martie din Franța, care prezenta simptome ce se încadrează pentru suspiciunea de infecție cu CoVid-19. 

 

Până acum, în Bistrița-Năsăud toate suspiciunile cu privire la infecții cu coronavirus au fost infirmate de analizele efectuate de specialiștii de la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj, astfel că în județ nu este nicio persoană infectată cu acest virus.

Potrivit reprezentanților Spitalului Județean de Urgență Bistrița, laboratorul de analize medicale din cadrul Spitalului de Boli infecțioase Cluj-Napoca a infirmat ieri, 12.03.2020, suspiciunea de infectare cu virusul COVID-19 (Coronavirus) atât în cazul pacientei de 29 de ani care fusese internată la Secția Boli infecțioase, cât și în cazul pacientei de 62 de ani aflată la Secția Anestezie-Terapie Intensivă. Astfel, în cursul zilei de ieri, pacienta de 29 de ani a fost externată, iar pacienta de 62 de ani a fost transferată la Secția Boli infecțioase, prezentând un alt diagnostic din sfera bolilor infecțioase.

„Tot ieri, la Secția Boli infecțioase a fost internată o femeie de 26 de ani din județul Bistrița-Năsăud, care le-a declarat medicilor că s-a întors din Franța (regiunea Île-de-France) în data de 10.03.2020 și care prezenta febră, frisoane, dureri musculare, astenie, disfagie. Întrucât s-a încadrat în definiția de caz pentru suspiciunea de infecție cu Coronavirus, i-au fost recoltate probe biologice pentru testare la Spitalul de Boli infecțioase Cluj-Napoca. Starea pacientei este bună.

Menționăm că Franța nu face parte din zona roșie sau zona galbenă de carantinare/izolare pentru Coronavirus, însă Institutul Național de Sănătate Publică recomandă testarea pentru Covid-19 a tuturor persoanelor simptomatice, care se întorc în România din Franța, Spania sau alte zone din Germania decât cele aflate în zona galbenă de risc, state în care au călătorit ori s-au aflat în ultimele 14 zile”, au precizat reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Bistrița.

 

Potrivit Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud, în județ sunt 68 persoane în carantină în locații special amenajate, iar 80 de persoane sunt în izolare la domiciliu.