Conducerea Spitalului Județean de Urgență Bistrița anunță că începând cu data de 1 septembrie, toți pacienții care vor fi internați în cadrul unității medicale vor primi brățări de identificare.

”Pacienții Spitalului Județean de Urgență Bistrița vor primi la internare o brățară de identificare, care va avea printate informații scrise, cât și criptate în format 1D și 2D. Măsura are ca scop identificarea corectă a pacientului și îmbunătățirea siguranței în identificarea pacientului, prin utilizarea a cel puțin două metode de identificare pe timpul acordării asistentei medicale (internare, prelevare probe biologice, stabilire diagnostice și tratament, administrare de medicamente, sânge și alte componente sanguine, etc.)”, anunță managerul SJU Bistrița, Gabriel Lazany.

Publicată de Gabriel Lazany pe Miercuri, 28 august 2019

Procedura se aplică pentru toți pacienții internați, atât în cazul celor internați prin Unitatea de Primire Urgențe, cât și pentru cei internați prin programare cu bilet de trimitere.

Pacienții care prezintă risc de cădere vor primi suplimentar și o brățară de culoare roșie.

”Implementarea acestor măsuri fac parte din strategia conducerii SJUB de creștere a calității actului medical și a gradului de satisfacție a pacienților”, a mai precizat conducerea SJU Bistrița.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.