Brigada 81 Mecanizată ”General Grigore Bălan”, la 100 de ani. Ministrul Apărării, Gabriel Leș, așteptat la manifestări

În luna februarie, Brigada 81 Mecanizată ”General Grigore Bălan”, cu sprijinul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud şi al Complexului Muzeal Judeţean, organizează o serie de manifestări pentru a marca centenarul unități.

Programul evenimentelor cuprinde mai multe activități, pe parcursul mai multor zile. Astfel, manifestările vor debuta pe data de 6 februarie, de la ora 13:00, Cercul Militar Bistriţa, unde va fi organizat un simpozion dedicat centenarului Brigăzii, urmat în aceeași zi, de la ora 18:00, de un concert aniversar ”Pe aripile muzicii de fanfară” ce se va desfășura la Palatul Culturii din Bistriţa.

Acțiunile dedicate centenarului Brigăzii 81 Mecanizată ”General Grigore Bălan” vor continua pe 11 februarie, când sunt programate trei evenimente:

  • Dezvelirea plăcii dedicate aniversării Brigăzii – luni 11 februarie, începând cu ora 11.00, la sediul comandamentului marii unităţi;
  • Ceremonie militară şi religioasă urmată de defilarea efectivelor şi tehnicii – luni 11 februarie, începând cu ora 12.00, în Piaţa Petru Rareş din Bistrița;
  • Vizitarea standurilor de tehnică, armament şi echipamente şi a Sălii de tradiţii a Brigăzii 81 Mecanizată – luni 11 februarie, începând cu ora 13.00, la Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud.

În aceeași zi este așteptat să sosească la Bistrița și ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș.

Comandantul Brigăzii 81 Mecanizate ”General Grigore Bălan”, gen. Mircea Gologan, a declarat că ”pe 11 februarie vom fi onorați de prezența ministrului Apărării Naționale și vom avea 3 evenimente, în 3 locații diferite. De asemenea, în cadrul Complexului Muzeal Județean Bistrița-Năsăud vor fi organizate ateliere cu echipamentul, armamentul și tehnica noastră. Pentru prima dată o să avem și un punct de comandă de batalion, cu corturi, cu calculatoare. Asta dacă ați fost curioși vreodată să știți ce facem noi când plecăm în teatrele de operații și cum ne desfășurăm activitatea în punctele de comandă când nu avem clădiri. E o ocazie să aflați toate aceste lucruri”.

Ministrul Gabriel Leș a fost ultima dată la Bistrița în luna decembrie a anului trecut, când autoritățile locale au dezvelit o statuie a domnitorului Petru Rareș, amplasată în fața Palatului Administrativ din municipiul Bistrița.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.