Deputatul PMP de Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, s-a declarat, în nenumărate rânduri, un susținător al proiectului privind construcția Autostrăzii Nordului, proiect în care a fost cuprinsă și o variantă ocolioare a municipiului Bistrița. În speranța că se va reuși implementarea acestui proiect, deputatul Simionca a demarat o campanie de strângere de semnături și îi îndeamnă pe bistrițeni să semneze pentru susținerea Autostrăzii Nordului.

”Începând de săptămâna viitoare, bistrițenii vor avea posibilitatea să își exprime susținerea pentru un proiect extrem de important în comunitatea noastră: Legea privind Autostrada Nordului, care include și șoseaua de centură a Municipiului Bistrița”, spune paralmentarul bistrițean.

Potrivit deputatului, campania de strângere de semnături pentru susținerea acestui proiect se va desfășura în cinci corturi special amenajate în diferite locații din municipiul Bistrița:

  • Bulevardul Independenței – platou Biserica „Sfânta Ana” – zona Big;
  • Bulevardul Decebal, intersecția cu strada Crinilor;
  • Bulevardul Decebal, colț cu strada Gării;
  • Strada Liviu Rebreanu, colț cu strada Constantin Romnu Vivu;
  • Strada Calea Moldovei, nr. 15C.

Ionuț Simionca mai afirmă că proiectul de lege pentru aprobarea obiectivului de investiții „Autostrada Nordului” a fost inițiat anul trecut. ”Acesta a fost aprobat, în martie 2019, de Senat și urmează dezbaterea, respectiv votul în Camera Deputaților”, mai afirmă parlamentarul.

Autostrada Nordului va porni de la Vama Petea, traversând apoi Satu Mare, Baia Mare, Dej, Bistrița, Vatra Dornei și se va opri la Suceava. În plus, Autostrada Nordului include și Centura Municipiului Bistrița, un proiect început în 2010 care nu s-a concretizat până azi. ”Sunt peste 2 milioane și jumătate de cetățeni în Ardeal și din Moldova pe care noi vrem să-i conectăm cu Occidentul, să poată să ajungă mai repede în Ungaria, în Austria, în Germania. Dacă Autostrada Nordului va fi aprobată prin lege, orice guvern va conduce România din 2020, indiferent de coloratura lui politică, trebuie să pună în practică acest proiect extrem de important pentru bistrițeni”, mai consideră Ionuț Simionca.

Deputatul a mai completat că a inițiat această campanie de strângere de semnături pentru a le demonstra colegilor săi deputați din toate partidele că ”bistrițenii sunt determinați să aibă șosea de centură și conexiuni mai rapide cu Occidentul”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.