Un puternic incendiu a izbucnit în noaptea de marți spre miercuri în localitatea Dumitra, județul Bistrița-Năsăud. O casă a fost cuprinsă de flăcări, la fața locului fiind solicitată intervenția pompierilor pentru a stinge focul.

Alerta s-a dat puțin după miezul nopții, inițial, spre locul solicitării fiind direcționate cinci echipaje de pompieri cu trei autospeciale de stingere și o autospecială de intervenție la înălțime, precum și un echipaj SMURD de prim ajutor.

Când au ajuns la locul solicitării, pompierii au constatat că incendiul se manifesta la o casă cu regim de înălțime D+P+1E+M. De la acoperișul imobilului, flăcările s-au extins și la etajul 1 și exista riscul ca focul să ajungă și la alte case situate în apropiere, însă pompierii au reușit să împiedice acest lucru.

Imobilele invecinate au fost protejate, astfel încât incendiul nu s-a extins la acestea. Distanța de siguranță între case era foarte mică. Au fost suplimentate forțele cu încă o autospecială de interventie. Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 2*130 mp”, au transmis reprezentanții Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.

În total, la locul producerii incendiului au intervenit 6 echipaje ale ISU Bistrița-Năsăud, precum și pompierii din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Dumitra. Din fericire, nu au fost victime.

VIDEO: ISU B-N