Casă dintr-un cartier al Bistriței, mistuită de flăcări

Un incendiu a mistuit în această după-amiază o casă din municipiul Bistrița, dar și câteva anexe. Casa fiind din lemn, flăcările s-au extins cu repeziciune, iar vântul le-a amplificat. Timp de câteva ore, 19 pompieri militari s-au luptat cu flăcările pentru localizarea și lichidarea focarelor. 

 

Incendiul a izbucnit în jurul orei 15:00 în cartierul RAAL. Din datele preliminare, se pare că acesta ar fi izbucnit din cauza unui arc electric. Fiind din lemn, casa a fost cuprinsă de flăcări rapid, dar și mai multe anexe situate în imediata apropiere, în care erau ținute animale, iar unele aveau rol de magazie în care erau depozitate materiale inflamabile. Animalele au fost evacuate la timp.

„Incendiul se manifesta generalizat, cu flacari înalte de câțiva metri și a cuprins o casa locuibila ( regim de inălțime parter plus mansarda, cca 80 – 100 mp) și anexe (grajd, hala, depozit, magazie – pline de materiale combustibile: cauciucuri, lemn, utilaje etc) pe o suprafață de cca 250 mp. Incendiul a fost întreținut de acțiunea vântului, care sufla puternic și își schimba periodic directia). 19 pompieri militari ( 1 ofițer și 18 subofiteri) și voluntarii de la SVSU Bistrita au acționat unitar pentru localizarea și lichidarea focarelor și în momentul de fata lucrează pentru îndepărtarea elementelor de construcție care prezintă riscul prăbușirii”, a declarat Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița-Năsăud.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.