O listă de probleme și propuneri ale mediului de afaceri bistrițean, ridicate atât săptămâna trecută  cât și luni, în întâlnirile  pe care Camera de Comerț și Industrie  Bistrița-Năsăud (CCI BN) le-a inițiat în sprijinul agenților economici care se confruntă cu creșterea exagerată a prețurilor la utilități, însă și cu probabilitatea disponibilizării angajaților, dacă nu vor avea alte soluții,  au plecat ieri dimineață alături de președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan la București pentru a fi supuse atenției autorităților competente în soluționarea acestora.

 

“Cuvântul pe ordinea de zi este «îngrijorare». Suntem într-o situație în care nu am fost niciodată și vedem luminița de la capătul tunelului cum se tot îndepărtează. Suntem toți în aceeași parte a baricadei, vedem cu toții greutățile noastre, iar dacă nu găsim o soluție, se duce totul de râpă. Formula de organizare pentru ca o voce unită să prindă contur, este împreună”,  au spus într-un glas, Vasile Bar –  președintele CCI BN,  Ioan Turc- primarul municipiului Bistruița,  Emil Radu Moldovan- președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, deputații Daniel Suciu și Bogdan Ivan-Gruia și Ioan Zăgrean- subprefectul județului Bistrița-Năsăud,  în discuțiile avute luni la sediul CCIBN, cu reprezentanți ai mediului de afaceri din județ.

 Conducerea CCI BN, subliniază că problemele mediului de afaceri sunt aproximativ aceleași, cu puține diferențe.

„Situația pe care o trăim astăzi, a putut fi prevăzută din anul 2020. În tot acest timp agenții economici au căutat soluții pe cont propriu însă în zadar, căci singur, într-un context în care mediul de afaceri ar trebui să aibă o voce comună, este imposibil.  

Care sunt cauzele, căci cu toții vedem efectele! De ce scade la bursă petrolul, iar la benzinării crește prețul, de ce nu ar putea fi redus TVA-ul, problema digitalizării, a pieței imobiliare, problema locurilor de muncă, stimularea tuturor posibilităților de a obține energie verde, de abordat pachete legislative de stimulare a producătorilor și decapitalizarea firmelor sunt o parte dintre temele discutate astăzi, care sperăm să găsească răspuns și soluții”, transmite CCI BN.

Sursa: Realitatea de Bistrita-Nasaud