Cinci localități din Bistrița-Năsăud, fără energie electrică, Peste 2.500 de abonați, afectați

În județul Bistrița-Năsăud încep să apară primele efecte ale ninsorilor din ultimele două zile. Cinci localități au rămas fără energie electrică, fiind afectați mai bine de 2.500 de abonați. În ceea ce privește traficul rutier, acesta se desfășoară în condiții de iarnă, iar la capitolul trafic feroviar a fost semnalată o singură problemă. 

În ultimele 24 de ore, în județul Bistrița-Năsăud, utilajele de deszăpezire au intervenit pentru curățarea drumurilor și combaterea poleiului. Potrivit Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, pe drumurile naționale au acționat 34 de utilaje cu 850 tone material antiderapant, în vreme ce la nivelul drumurilor județene au acționat 43 de utilaje cu 1.110 tone material antiderapant.

La această oră, în județ, în continuare se circulă în condiții de iarnă.

Din cauza zăpezii, în cursul nopții, 3 localități au rămas fără energie electrică, însumând două linii de medie tensiune defecte cu 2.588 abonați afectați. Este vorba despre Teaca, Parva și Rebra.

Instituția Prefectului județului Bistrița-Năsăud precizează că ”furnizorul de energie electrică a intervenit cu două autospeciale și patru angajați pentru remedierea defecțiunilor apărute pe rețeaua de medie tensiune din localitățile respective. În localitățile Parva și Rebra, defecțiunile au fost remediate în cursul nopții, iar în localitatea Teaca se lucrează pentru remediere”.

În plus, în cursul acestei dimineți au mai fost semnalate defecțiuni la rețeaua de alimentare cu energie electrică și în localitățile Strâmba și Mijlocenii Bîrgăului, momentan lucrându-se pentru remedierea acestora.

În ceea ce privește circulația feroviară a fost semnalată o avarie din cauza unor crengi căzute pe linia ferată, pe ruta Poiana Ilvei – Leșu Ilvei. Angajații CFR lucrează pentru remedierea problemei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.