Activitatea Unității de Primiri Urgențe a spitalului din Bistrița ar putea fi mutată într-un cort

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Bistrița intenționează să modernizeze și să extindă Unitatea de Primiri Urgențe, iar pe perioada cât se vor efectua lucrările, activitatea ar putea să se desfășoare într-un cort.

Amplasarea unui cort este o variantă pe care o iau în calcul foarte, foarte serios, pentru că altfel cred că timpii de așteptare în UPU se vor tripla. Ca să putem funcționa o să avem nevoie de un cort de minim 300 de metri pătrați și, având în vedere că ne va prinde și iarna, ne va trebui un cort climatizat” a declarat managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, într-o conferință de presă.

Cortul ar urma să fie amplasat în fața unității medicale. ”Iau în calcul montarea cortului în fața unității medicale, ca să îl putem lega de spital, deci se va interzice, mai mult ca sigur, accesul cu mașinile în spital. Zona din spate va fi șantier, în zona din față va fi cort” a mai completat Gabriel Lazany.

În ceea ce privește noua Unitate de Primiri Urgențe, aceasta va avea parte de tehnică medicală, dotări de ultimă generație și o suprafață totală de 1.300 de metri pătrați (față de 350 mp cât are acum).

Actuala Unitate de Primiri Urgențe este insuficientă pentru nevoile actuale și autoritățile județene au căutat soluții pentru a asigura finanțarea acestui obiectiv important.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.