Clădirea Palatului de Justiție din Bistrița, extinsă și reabilitată termic. Investiția a depășit 10 milioane de lei (FOTO)

Proiectul privind extinderea și anveloparea termică a Palatului de Justiție din municipiul Bistrița, clădire în care și desfășoară activitatea atât Judecătoria Bistrița, cât și Tribunalul Bistrița-Năsăud, a ajuns la final, lucrările s-au încheiat, iar Compania Națională de Investiții a predat obiectivul către beneficiar.

Lucrările privind extinderea și anveloparea termică a Palatului de Justiție din Bistrița au început în luna ianuarie a anului 2017, iar la doi ani acestea au fost încheiate.

Cu toate că inițial s-au alocat fonduri doar pentru extinderea clădirii cu încă un corp în regin de înălțime D+P+3E, ulterior, s-a propus și anveloparea termică a acesteia, iar Ministerul Justiției a aprobat execuția acestor lucrări, suma necesară realizării investiţiei fiind asigurată prin programul “Priorităţi Investiţii Publice 2015”, pentru domeniul Justiţie, al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Actuala clădire a fost concepută în anul 1995, însă, pe parcursul anilor, spațiul în care funcționează cele două instanțe s-a dovedit a fi insuficient.

”Extinderea sediului instanţei va permite reorganizarea Judecătoriei Bistrița şi a Tribunalului Bistrița-Năsăud, sporirea spaţiilor existente şi eficientizarea activităţii. Astfel, având în vedere posibilităţile de acces şi circuitul publicului, la parterul aripii noi va fi relocat întreg Departamentul economico-financiar şi administrativ, etajul I va fi ocupat de compartimentul IT şi 2 birouri de judecător, iar la nivelurile II şi III sunt amplasate 7 săli de judecată pentru judecătorie şi 7 pentru tribunal. De asemenea, în demisol va fi mutată întreaga arhivă a tribunalului, urmând ca spaţiul în care se află în present arhiva să fie preluat de judecătorie, iar prin relocările arătate mai sus se vor crea noi spaţii de birouri pentru ambele instanţe” arată Tribunalul Bistrița-Năsăud.

Potrivit CNI, ”intervenția a fost realizată în conformitate cu specificitatea arhitecturală a clădirii, precum și cu caracterul acesteia, fiind astfel asigurate condițiile optime în vederea desfășurării eficiente a proceselor de natură juridică la nivelul județului Bistrița-Năsăud”.

Valoarea totală a investiţiei s-a ridicat la suma de 10,3 milioane lei.

FOTO: CNI

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.