Norica Nicolai, despre decizia ALDE de a candida pe liste separate la alegerile europarlamentare: ”În niciun caz nu vom fi un partid anexă!”

Primul candidat de pe lista Partidului Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) pentru alegerile europarlamentare, Norica Nicolai, a declarat, la Bistrița, că ALDE a ales să meargă pe liste separate la alegerile pentru Parlamentul European, precizând că deși partidul se află într-o coaliție de guvernare, ”nu va fi un partid anexă”. În plus, aceasta a mai adăugat că în opinia sa, Partidul Național Liberal va fi ”al doilea partid istoric din România care va dispărea de pe eșichierul politic”.

Eurodeputatul Norica Nicolai participă, sâmbătă, la Conferința județeană de alegeri a organizației de femei a Partidului Alianța Liberalilor și Democraților Bistrița- Năsăud, prilej cu care a susținut și o conferință de presă, în care a vorbit despre alegerile europarlamentare care vor avea loc în luna mai. În opinia Noricăi Nicolai, aceste alegeri sunt extrem de importante, întrucât România trebuie să își consolideze poziția în Parlamentul European.

Este pentru prima oară când ALDE candidează pentru Parlamentul European, iar lista o deschide chiar Transilvania, prin mine (…) Am decis să lansăm candidaturile mai devreme. Suntem primul partid care a făcut lucrul acesta pentru că noi credem că aceste alegeri nu vor fi marginale ca alegerile pentru Parlamentul European precedente. 2007 – 2009- 2014 au fost considerate în România alegeri periferice. Am bifat prezența noastră în UE, suntem acolo, trebuie să trimitem 32 -33 de parlamentari. Se vede, după 11 ani, că Uniunea Europeană și prezența noastră acolo devine din ce în ce mai importantă într-o lume fluidă, într-o lume care se confruntă cu mari provocări din toate punctele de vedere, economice, politice, sociale (…) Eu cred că se schimbă o lume și e foarte important ca poziția României să fie una cu drepturi depline, pentru că, îmi pare rău să o spun, dar după ce a aderat, România a continuat să se comporte ca o țară în curs de aderare. Nu și-a valorificat decât foarte puțin capacitatea de a fi a șaptea țară și ca populație și ca economie” a declarat Norica Nicolai.

Candidatul ALDE a explicat și de ce sunt importante aceste alegeri atât pentru partidul din care face parte, cât și pentru români.

”Deci pentru noi, aceste alegeri sunt importante pentru a consolida prezența noastră în instituțiile europene, sunt importante și pe plan intern deoarece deși suntem într-o coaliție de guvernare am ales să avem o listă separată. Știu că asta a creat diverse speculații. Dar, așa cum am spus de la început, suntem într-o coaliție, ne valorificăm proiectele pe care le-am negociat la formarea acestei coaliții, dar în niciun caz nu vom fi un partid anexă. Avem propria noastră identitate. O vom dovedi după aceste alegeri și sper să o dovedim și în toamnă, la alegerile prezidențiale” a mai completat Norica Nicolai.

Europarlamentarul a mai afirmat și că, în opinia sa, Partidul Național Liberal va fi al doilea partid istoric care va dispărea de pe eșichierul politic.

Am convingerea că în România este nevoie de un partid liberal. Cu tot regretul, pentru că majoritatea avem o istorie în Partidul Național Liberal, unii l-am fondat, alții l-am consolidat, am crezut în el, dar se vede foarte clar că PNL, probabil, va fi al doilea partid istoric care va dispărea de pe eșichierul politic. E deci nevoie de o abordare liberală pentru România” a mai adăugat Nicolai.

În ceea ce obiectivul ALDE pentru alegerile europarlamentare, Norica Nicolai a spus că partidul și-a propus să atingă un scor cu două cifre și că, personal, și-ar dori ca ALDE să obțină 5 mandate de deputați europeni.

Alegerile europarlamentare vor avea loc în luna mai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.