Cod galben de ploi, grindină și vijelii în aproape toată țară

Administrația Națională de Meteorologie a emis două atenţionări cod galben de vijelii, pentru judeţe din mai bine de jumătate de ţară, valabile până marţi dimineaţă, la ora 06.00. Și județul Bistrița-Năsăud este vizat de una dintre atenționări.

Potrivit meteorologilor, prima atenționare este valabilă în intervalul 19 mai, ora 16:00 – 20 mai, ora 06:00.

În intervalul menționat, în Banat, Crișana, vestul și sud-vestul Transilvaniei și local Oltenia, vor fi perioade în care se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 50…60 l/mp”, se arată în textul atenționării meteorologice.

Cea de-a doua atenționare este valabilă în intervalul 20 mai, ora 12:00 – 21 mai, ora 06:00, și vizează și județul Bistrița-Năsăud. În această perioadă vremea va fi instabilă și vor cădea cantități însemnate de apă.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Transilvaniei, Maramureș, nordul și vestul Moldovei, Oltenia și nordul și nord-vestul Munteniei, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, vijelii și grindină. În interv ale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp”, arată Administrația Națională de Meteorologie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.