COD ROȘU pe Șieu, prelungit! Pe Someșul Mare, COD PORTOCALIU și apoi GALBEN

Codul roșu de inundații pe râurile din bazinul hidrografic Șieu se prelungește până miercuri la ora 22:00, anunță Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud. De asemenea, pe râurile din bazinul hidrografic Someșul Mare a fost ermisă o avertizare de cod portocaliu de inundații.

 

„A fost alertată populația prin sistemul Ro-Alert cu privire la un nou COD ROȘU de inundații (valabil până la ora 24.00) ce vizează localitățile: Șieuț, Șieu, Mărișelu, Șieu Măgheruș, Șieu Odorhei, Șintereag și Beclean. Au fost recomandate măsuri de adăpostire a populației în zone înalte”, informează Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.

Potrivit sursei citate, până la ora 14.30 la nivelul județului Bistrița-Năsăud au intervenit pentru sprijinirea cetățenilor afectați de urmările precipitațiilor din ultimele ore 28 de echipaje încadrare cu 84 de pompieri.

Până miercuri 22 mai, ora 14.00, este COD PORTOCALIU de inundații pe râurile din bazinul hidrografic Someșul Mare, iar până miercuri 22 mai ora 24.00 COD GALBEN.

Fenomenele vizate: Scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depășiri ale cotelor de apărare.

 

Râul Bistrita Ardeleană

Publicată de Marius Rus pe Marţi, 21 mai 2019

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.