Consilierul liberal Diana Morar critică Primăria Bistrița pentru intenția de a accesa un nou împrumut. ”Bistrița are un buget axat pe bani împrumutați!”

Consiliul Local al municipiului Bistrița și-a dat acceptul pentru ca administrația locală să acceseze un nou împrumut în valoare de 49 de milioane de lei, pentru cofinanțarea unor proiecte europene. Consilierii liberali consideră că aceste cofinanțări ale unor proiecte cu fonduri europene ar trebui susținute din bugetul local, despre care administrația locală susține că este unul bazat pe dezvoltare. Consilierul Diana Morar și-a exprimat public punctul de vedere cu privire la acest subiect.

La întocmirea bugetului ați spus că Bistrița are un buget bazat pe investiții, nu? Ei bine, se pare că e un buget axat pe bani împrumutați deoarece este al doilea împrumut bancar pe care-l vom acccesa în ultimele 6 luni. În calitate de consilier local PNL, susțin investițiile din fonduri europene dar cofinanțarea trebuia să fie realizată cu bani de la buget, nicidecum printr-un nou împrumut de 49 de milioane de lei care generează dobânzi”, este de părere consilierul Diana Morar.

Potrivit sursei citate, banii ar fi putut fi obținuți din alte surse sau transferați de la alte investiții, mai ales în condițiile în care municipalitatea a mai accesat un împrumut în valoare de 40 de milioane de lei.

Să nu uităm că Primăria Bistrița a accesat un împrumut de 40 de milioane de lei și ne-am ales cu o pârtie de schi ce funcționează câteva zile pe an, iar risipa de bani publici continuă prin promovarea unor investiții inutile.Cu toate acestea, prin bugetul din 2019, ați ales să investim încă patru milioane de lei în pârtia de schi pe echipamente și reparații. Încă un milion de lei se alocă pentru un Aqualand fără să existe perspectivă pentru acest proiect. De mai multe ori consilierii PNL au cerut domnului primar să eficientizeze serviciile din subordine. Nu e posibil să risipim banii publici pe salarii și să avem în continuare o administrație ineficientă.V-ați plâns că măsurile fiscale impuse de Guvernul PSD au afectat bugetul, dar nu ați luat nicio măsură și acum avem o organigramă stufoasă și o primărie ce oferă salarii ca-n Occident, dar ia bani din bancă pentru investiții. Partidul din care faceți parte promite stadioane, săli de sport, centuri ocolitoare și multe altele dar realitatea e că de fapt luăm bani din bancă să plătim cofinanțarea unor proiecte europene. La fel au făcut colegii din PSD atunci când au accesat trei miliarde de euro împrumut și au plătit salarii și pensii. Sunt o serie de investiții inutile pe care le veți deconta”, a mai afirmat Diana Morar.

Consilierul liberal a vorbit și despre rezultatul alegerilor, concluzionând că în ciuda rezultatului, administrația locală ar ignora cetățenii. ”S-a primit un semnal la alegerile europarlamentare dar se pare că ignorați inteligența electoratului și alegeți să persistați în erori. Administrația PSD din Bistrita majorează taxele și impozitele, rămâne cu sacul gol și accesează împrumuturi bancare. Asta e realitatea, iar cetățenii trebuie să știe acest lucru. Trebuie să știe că sunt sfidați de consilierii locali ai PSD care l-au susținut pe Ovidiu Creu și care acum, visează la un nou mandat de primar, cu un alt candidat ce și-a dovedit incapacitatea încă de la desemnarea lui”, a încheiat Diana Morar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.