Consiliul Județean Bistrița-Năsăud intenționează să utilizeze anul acesta circa 5,5 milioane lei pentru finanțarea unor obiective de investiții, din banii rămași necheltuiți anul trecut. Proiectul de hotărâre va fi dezbătut în ședința de joi, 25 februarie, a Legislativului județean.

 

La sfârșitul anului trecut, Consiliul Județean a rămas cu aproape 68 de milioane de lei necheltuite, din care circa 5,86 milioane de lei sunt aferente bugetului local şi pot fi utilizate pentru finanţarea secţiunii de dezvoltare.

„La încheierea exerciţiului financiar pentru anul 2020, judeţul Bistriţa-Năsăud a înregistrat un excedent bugetar în sumă totală de 67.986,62 mii lei. Din excedentul bugetar în sumă totală de 67.986,62 mii lei, suma de 5.861,34 mii lei este aferentă bugetului local şi poate fi utilizată ca sursă de finanţare pentru cheltuielile secţiunii de dezvoltare, iar suma de 62.125,28 mii lei, care provine din sume alocate cu destinaţie, se va utiliza în cursul anului 2021 cu aceeaşi destinaţie pentru care au fost acordate aceste fonduri”, se arată în raportul anexat la proiectul de hotărâre ce va fi dezbătut joi.

Concret, Consiliul Județean pune la bătaie circa 5,5 milioane lei, din care peste 2,61 milioane lei sunt direcționați spre finanțarea lucrărilor exterioare aferente complexului sportiv din cartierul Unirea, finanţat prin Compania Naţională de Investiţii. Alţi 850.000 de lei sunt alocați pentru achiziţia unui teren necesar pentru construirea unei staţii de tratare mecanico-biologică cu digestie anaerobă.

Iată și lista investițiilor propuse a fi finanțate din suma dee 5,5 milioane lei:

Imagine

Imagine

Sursa: Realitatea de Bistrita-Nasaud