Contract de peste 3,5 milioane de lei pentru reabilitarea termică a clădirii în care funcționează Spitalul Orășenesc ”Dr. George Trifon” din Năsăud

Imobilul în care își desfășoară activitatea Spitalul Orășenesc ”dr. George Trifon” din Năsăud va fi reabilitat din punct de vedere termic. Primăria Năsăud a accesat fonduri europene în acest sens, valoarea investiției depășind 3,5 milioane lei. 

Clădirea Spitalul Orășenesc ”dr. George Trifon” din Năsăud va primi o nouă înfățișare după ce va beneficia de lucrări de reabilitare termică.

Potrivit Primăriei orașului Năsăud, contractul de finanțare pentru ca lucrările să poată fi executate a fost semnat. ”La sediul Agenției de Dezvoltare Nord-Vest, s-a semnat Contractul de finanțare pentru proiectul: „Eficientizare Energetică a Spitalului Orășnesc Dr. George Trifon, din orașul Năsăud, județul Bistrița-Năsăud”! Odată reabilitată termic, clădirea Spitalului va oferi un grad de confort ridicat și totodată va duce la reducerea costurilor anuale cu energia termică” anunță Primăria Năsăud.

 

Valoarea totală a contractului de finanţare este de 3.558.233,84 lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) este de 3.024.498,77 lei, reprezentând 85%. De asemenea, 13 la sută din întreaga sumă, adică 462.570,39 lei este valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul naţional și 2 la sută este  valoarea cofinanţării eligibile a beneficiarului, adică 71.164,68 lei.

Spitalul Orășenesc ”Dr. George Trifon” din Năsăud funcționează sub această denumire încă din anul 2003, denumirea fiind aleasă în memoria celui mai longeviv director al acestei unități spitalicești (timp de 27 de ani).

În perioada anilor 2011-2016 unitatea spitalicească năsăudeană a intrat în primul ciclu de acreditare în urma căruia Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate a conferit încadrarea „Nivel Acreditat‟ până în anul 2021.

Unitatea sanitară asigură asistență medicală spitalicească și ambulatorie unui număr de peste 120 mii de locuitori.

Spitalul Orășenesc ”Dr. George Trifon” are 165 paturi și aproximativ 16 cabinete medicale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.