Un copilaș de doar 5 anișori a ajuns în stare gravă la spital, după ce a căzut cu bicicleta într-un râu din localitatea Rodna. A fost scos de localnicii care au văzut incidentul, însă micuțul a fost găsit inconștient după ce a fost dus de apele învolburate circa 500 m. Au fost solicitate de urgență echipaje medicale, în ajutor.

La locul incidentului a ajuns echipajul de prim ajutor SMURD din cadrul Gărzii de Intervenție Sângeorz Băi care a acordat primul ajutor copilului scos din apă, aplicându-i manevre de resuscitare.  Ulterior a ajuns și un echipaj SMURD de terapie intensivă mobilă. Micuțul  se pare că se dădea pe bicicletă și, într-un moment de neatenție, ar fi căzut în pârâul Izvor, fiind scos din apă de localnicii care au văzut întreaga scenă. Copilașul a suferit, se pare, și un stop cardiorespirator. Acesta a fost preluat în stare de inconștiență și dus la UPU SMURD Bistrița. Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud a demarat o anchetă în acest caz. P „În această după-masă, a fost sesizat prin 112 faptul că, în Rodna, în apropierea unui pârău a fost găsit un copil, în stare de inconștiență. La fața locului, polițiștii au constatat că este vorba despre un băiețel în vârstă de 5 ani, care ar fi căzut cu bicicleta, în zona unui pod, în pârâul Izvor, de pe raza localității Rodna”, a declarat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud. UPDATE: Copilul a fost predat la Unitatea de Primiri Urgențe Bistrița, inconștient cu hipotermie.  
UPDATE 2: La Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Bistrița a fost adus în această seară (3 iunie 2020), din localitatea Rodna, un copil în vârstă de 5 ani, în stop cardio-respirator, înecat, cu hipotermie și politraumă. Medicii îi aplică în aceste momente protocolul de resuscitare.
UPDATE 3: În ciuda eforturilor medicilor, copilul de 5 ani, adus în această seară de la Rodna în stare critică, înecat, cu hipotermie, politraumă și în stop cardio-respirator, nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul la ora 22.40.
Sursa: Realitatea de Bistrita-Nasaud