Deputatul bistrițean Cristina Iurișniți a criticat, printr-o postare pe pagina personală de pe o rețea de socializare, situația de la Senat privind Legea pensiilor, care a fost respinsă  miercuri, ca urmare a neîntrunirii numărului necesar de voturi, un singur vot făcând diferența.

Deputatul USR Cristina Iurișniți este de părere că prin respingerea Legii pensiilor, unii senatori au dat arătat că ”pentru ei nu sunt importante pensiile românilor”.

”Pentru unii senatori, nu sunt importante pensiile românilor. Deși coaliția are majoritate confortabilă, foarte bizar, proiectul a căzut la Senat. USR a votat abținere, din cauza pensiilor speciale care nu au fost eliminate! Interesant că pentru păstrarea imunității lui Tăriceanu, toți parlamentarii puterii au fost „moț” prezenți, inclusiv senatorii bistrițeni. Dăncilă a și găsit țapul ispășitor: opoziția! Legea va veni pe circuit la Camera Deputaților, for decizional. Cu siguranță deputații bistrițeni nu vor chiuli de la vot! Guvernul va cheltui cu pensiile 65 miliarde de lei”, a declarat deputatul USR Cristina Iurișniți.

Facem precizarea că Legea Pensiilor a picat, miercuri, în Senat, după ce coaliţiei PSD -ALDE, care are majoritate în acest for, i-a lipsit un singur vot pentru ca proiectul să fie adoptat.

Au fost înregistrate 67 de voturi „pentru” şi 22 abţineri, nefiind întrunit numărul minim necesar de voturi (68) pentru adoptarea unui act normativ cu caracter organic.