Cristina Iurișniți, deputat USR de Bistrița-Năsăud, spune că Uniunea Europeană a alocat României pentru Educație, în exercițiul financiar 2014-2020, 1,25 miliarde de euro, suma din care a fost utilizată doar o treime. În acest context, aleasa bistrițeancă susține că partidul din care face parte are soluții pentru absorbția restului de fonduri, în condițiile în care actualul Guvern pare lipsit de viziune.

 

 

‘România ocupă primul loc în UE la rata abandonului școlar și analfabetism funcțional. Cauza: investiția precară în sistemul de educație. Din acest motiv, UE oferă bani țării noastre pentru a îmbunătăți sistemul de educație și, implicit, viața copiilor”, a scris CRistina Iurișniți pe Facebook.

Deputata bistrițeancă prcizează că, în exercițiul financiar 2014-2020, UE a alocat României 1,25 miliarde de euro pentru Educație, însă țara noastră a folosit doar o treime din sumă, adică în jur de 380 milioane de euro. Restul banilor stau nefolosiți.

„Ce se poate face cu banii, sau cum putem absorbi fondurile europene pe Educație? USR prezintă soluții, care par că lipsesc din vizorul actualului Guvern, pentru a folosi banii oferiți gratis în beneficiul actualelor și viitoarelor generații de copii.

Precis: programul “Școală pentru toți” cu direcții de aplicare atât în beneficiul copiilor cât și al profesorilor. Este un program integrat care ar răspunde nevoilor directe ale celor vulnerabili, pregătirea copiilor din școlile profesionale pentru piața muncii, dar și motivarea profesorilor să profeseze în ghetouri ori zone defavorizate din țară. În prezent, programul se desfășoară în 129 de comunități, tot datorită banilor europeni. USR propune extinderea programului la 1.000 de localități cu risc de mare de abandon!

Cu soluțiile propuse de USR, avem certitudinea că banii sunt investiți realmente în direcții care pot schimba statisticile rușinoase la care țara noastră este codașă. Soluții sunt, mai e nevoie doar de oameni competenți în Guvern și care să vrea să schimbe viața copiilor noștri în bine”, arată Iurișniți.