Cristina Iurișniți: Stop risipei și lipsei de interes și viziune a Primăriei Bistrița! Cheltuire mai responsabilă a banului public

Deputatul USR Cristina Iurișniți critică administrația locală bistrițeană, despre care spune că nu știe prelua exemple de bune practici de la alte administrații locale pentru colectarea selectivă. Potrivit alesei de Bistrița-Năsăud, dacă  nu se respectă angajamentele europene, din 2020, România va intra în procedură de infrigement, motiv pentru care vor trebui plătiți 200.000 de euro/zi amendă pentru nerespectarea angajamentelor europene.

 

Stop risipei și lipsei de interes și viziune a Primăriei Bistrița! 
Edilii Primăriei Bistrița se pare că nu știu prelua bunele exemple de bune practici!

Dacă la Cluj avem primul oraș din România în care au fost implementate sisteme inteligente de colectare selectivă a deșeurilor stradale, proiect votat de clujeni în cadrul procesului de Bugetare participativă 2017, în calitate de deputat USR trag încă o dată semnalul de alarmă în ceasul al 13-lea.

Din 2020 intrăm în procedură de infrigement și vom plăti 200 de mii de euro/ zi amendă pentru nerespectarea angajamentelor europene„, a scris Cristina Iurișniți pe contul său de Facebook.

Deputata bistrițeană spune că în municipiul Bistrița ar trebui implementat un sistem inteligent de colectare a deșeurilor, similar celui din Cluj-Napoca.

Tot din 2020 USR Bistrița propune un sistem inteligent de colectare selectivă a deșeurilor ca și la Cluj.
Cetățenii trebuie să colecteze separat plasticul și hârtia din oraș, utilizând dispozitive inteligente, cu alimentare solară, activare cu piciorul si sistem cu senzori. 
Proiectul de lege pe care l-am depus în Parlament pentru colectarea selectivă în școli va fi o bună bază de pornire în schimbarea mentalităților, comportamentelor reflex în rândul copiilor noștri dar și a părinților care vor învăța de la copiii lor respectul pentru mediu, reciclare și colectare selectivă„, a mai notat Iurișniți.

Potrivit acesteia, administrația locală ar trebui să fie mult mai responsabilă cu cheltuirea banului public.

Bistrița merită civilizație, o cheltuire mai responsabilă a banului public.

În loc de pârtie fantasmagorică la 500 de metri altitudine, mai bine bani investiți în infrastructură rutieră și urbană, rețea de colectare a apelor pluviale, să nu trebuiască să ne luam barcă la următoarele ploi torențiale, sisteme moderne de colectare selectivă cu licitații corecte!„, a conchis Cristina Iurișniți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.