Cristina Iurișniți: Trocul politic, mai presus de principii și de interesul românilor! Românii vor avea un Avocatul Poporului care simpatizează cu penalii și cu propaganda rusească

Deputatul USR Cristina Iurișniți critică dur votul dat, miercuri, în Parlamentul României pentru numirea în funcția de Avocat al Poporului a fostului europarlamentar ALDE Renate Weber, dar și cel pentru numirea lui Marian Neacșu (Pro România) în funcția de vicepreședinte ANRE. Aleasa bistrițeancă spune că „trocul politic este mai presus de principii și de interesul românilor „.

 

Criticile sunt adresate în primul rând parlamentarilor majorității PSD -ALDE, dar și celor care fac parte din Pro România, partidul condus de Victor Ponta, care a sprijinit numirea Renatei Weber în funcția de Avocat al Poporului. Pro România a susținut numirea Renatei Weber, după ce i s-a promis susținerea pentru funcția de vicepreședinte ANRE a lui Marian Neacșu.

Prin votul majorității coagulate în jurul PSD-ALDE, Renate Weber, până mai ieri europarlamentar și membru ALDE, ajunge în funcția de Avocatul Poporului.

Votul de astăzi (n. r. – miercuri, 26 iunie) dovedește că trocul politic este mai presus de principii și de interesul românilor și că Pro România, partid care încearcă să se prezinte publicului ca fiind în opoziție cu PSD, a revenit la matcă și a tranzacționat o funcție esențială pentru bunul mers al democrației pentru beneficiile personale și de partid pe care le conferă funcția de vicepreședinte al ANRE obținută pentru Marian Neacșu„, spune Cristina Iurișniți.

Deputata bistrițeancă subliniază faptul că parlamentarii PSD – ALDE și Pro România au preferat un politruc în detrimentul unui profesionist precum Peter Eckstein Kovacs.

PSD și ALDE, alături de partenerii lor conjuncturali, au ales un politruc rămas fără slujbă la Bruxelles în dauna unui om integru, profesionist și cu anvergură morală, cum este Peter Eckstein Kovacs.

Românii vor avea un Avocatul Poporului care simpatizează cu penalii și cu propaganda rusească. Vor avea, în continuare, un Avocatul Poporului care numai al poporului nu este„, precizează Cristina Iurișniți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.