Dacian Cioloș, la Bistrița: ”Aproape jumătate de milion de semnături de susținere. Noi am strâns aceste semnături în stradă, pe bune!”

Președintele Partidului Libertate, Unitate şi Solidaritate – PLUS, Dacian Cioloș, a declarat, luni, la Bistrița, că în ceea ce privește campania de strângere de semnături, județul Bistrița-Năsăud se află în top 3 la nivel național. 

Președintele Partidului Libertate, Unitate şi Solidaritate – PLUS, Dacian Cioloș, s-a aflat, luni, la Bistrița, unde a participat la o acțiune de strângere de semnături pentru alegerile europarlamentare din luna mai. Potrivit acestuia, județul Bistrița-Năsăud se află în top trei județe care au depășit obiectivele inițiale stabilite în ceea ce privește semnăturile de susținere pentru candidații de la alegerile europarlamentare.

Bistrița-Năsăud e în top 3 județe care au strâns semnături și au depășit cu mult obiectivele pe care le-am așteptat inițial” a declarat Dacian Cioloș. Astfel, ținta inițială era de 3.800 de semnături, iar la finalul perioadei de strângere de semnături, la nivelul județului Bistrița-Năsăud s-au adunat 8.500.

La nivel național, formațiunea se apropie de 500.000 de semnături, iar astăzi a fost ultima zi a campaniei, urmând să înceapă în curând pre-campania pentru alegerile europarlamentare din luna mai și ulterior campania propriu-zisă.

Potrivit liderului Plus, cele aproximativ jumătate de milion de semnături au fost strânse în stradă, în rândul oamenilor. ”E o ocazie foarte bună acestă perioadă de strângere de semnături pentru a fi în contact cu oamenii. Noi am strâns aceste semnături în stradă, pe bune. Le-am adunat semnătură cu semnătură, nu dând liste șefilor de instituții ale statului să ceară subordonaților să semneze sub tot felul de amenințări, așa cum am înțeles că fac partidele de la guvernare. Noi am strâns aceste semnături direct în stradă și e un beneficiu foarte mare, pentru că e și o ocazie de a testa așteptările oamenilor, de a discuta cu ei și de a înțelege ce așteaptă oamenii de la noi. Aceste deplasări în teritoriu vor continua. (…) Vom ajunge inclusiv în diaspora pentru că aproximativ 20.000 de semnături vin de acolo”, a mai completat Cioloș.

Potrivit președintelui Dacian Cioloș, pe lângă campania de strângere de semnături, formațiunea se află și într-o fază de organizare internă. „Am lansat partidul în decembrie anul trecut, la sfârșitul lui ianuarie anul acesta am avut prima convenție națională. (…) Avem peste 11.000 de membri de partid care sunt deja validați și încă câteva mii care sunt în proces de validare și începem organizarea comunităților locale, obiectivul nostru fiind ca imediat după alegerile europarlamentare să organizăm filiale județe și până în toamnă să organizăm o nouă convenție națională”, a declarat Dacian Cioloș, la Bistrița.

Alianța 2020 USR PLUS va depune marți, lista de candidați pentru alegerile europarlamentare din luna mai, a mai spus Dacian Cioloș. Față de numărul de mandate pentru Parlamentul European, Alianța 2020 USR PLUS mizează pe ”minim 6 până la 10 mandate” a mai spus Cioloș, care afirmă că în prezent formațiunea se află pe locul 3 ca forță politică. ”Acum suntem pe locul 3 ca forţă politică în România. La câteva luni după ce Alianţa a fost anunţată, suntem pe locul trei şi suntem pe un trend ascendent şi suntem o forţă politică care oferă alternativă, care merge în stradă, discută cu oamenii. Suntem o forţă politică care încă nu e cunoscută suficient, pentru că nu avem notorietate ca nume de partid şi de alianţă, ca cele două partide care sunt în faţa noastră şi care sunt cunoscute de ani de zile. Lucrurile evoluează”, a adăugat Cioloș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.