Circa 770 de bistrițeni și-au găsit un loc de muncă în primele două luni ale anului

Aproximativ 770 de persoane din Bistrița-Năsăud, dintre care circa jumătate sunt femei, au fost încadrate în muncă în primele două luni ale acestui an, prin Programul Național de Ocupare a Forței de Muncă, prin intermediul AJOFM Bistriţa – Năsăud.  Aproximativ două treimi din numărul total al persoanelor încadrate în muncă provin din mediul rural. 

 

Potrivit AJOFM Bistriţa – Năsăud, în perioda amintită, au fost încadrate în muncă 769 persoane, dintre care 369 femei.

Din totalul persoanelor ocupate până la data de referință, 243 au peste 45 de ani, 182 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 176 au între 25 și 35 de ani, iar 168 sunt tineri sub 25 de ani (168 tineri NEET).

De asemenea, în funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 258 provin din mediul urban, iar 511 persoane sunt din mediul rural.

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii gimnaziale (258), urmate de cele cu studii liceale+postliceale (263). Numărul celor cu studii profesionale este de 165, cei cu studii primare sunt în număr de 66, iar cei cu studii superioare sunt în număr de 44.

Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Bistriţa – Năsăud, 292 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre.

Totodată, AJOFM Bistrița-Năsăud mai arată că, pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa, beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

Astfel, în primele două luni ale anului 2019, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 1.549 persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.