Daniel Suciu a depus jurământul de învestitură în funcţiile de viceprim-ministru şi ministru al Dezvoltării (FOTO)

Social-democratul Daniel Suciu a depus vineri, la Palatul Cotroceni, jurământul de învestitură în funcţiile de viceprim-ministru şi ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în faţa preşedintelui Klaus Iohannis. Ceremonia a fost una scurtă, iar şeful statului nu a transmis niciun mesaj.

Din partea Guvernului, la ceremonie au participat mai mulţi miniştri, însă premierul Viorica Dăncilă nu a fost prezentă, fiind plecată la Madrid.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretele pentru numirea în funcţie a lui Vasile-Daniel Suciu, propus ca viceprim-ministru şi ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, şi a lui Alexandru-Răzvan Cuc, propus pentru Ministerul Transporturilor. Despre acest subiect Realitatea de Bistrița a scris AICI.

Ulterior, după ce a depus jurământul, viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a preluat conducerea ministerului de la Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice (ministru interimar al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice până pe 21 februarie 2019), în urma semnării protocolului de predare-primire a activităţii MDRAP.

Cu această ocazie, viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu a subliniat că intenţionează să se familiarizeze cât mai repede cu programele şi proiectele pe care le derulează MDRAP, precum şi cu dosarele pe care ministerul le are la Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene: „Îi mulţumesc domnului ministru Teodorovici pentru eforturile depuse astfel încât activitatea în acest minister să continue în condiţii optime! Totodată, vă asigur că mă voi implica personal în toate proiectele şi programele coordonate de MDRAP pentru ca tot ceea ce am promis românilor prin Programul de Guvernare, şi este în sarcina ministerului, să fie pus în practică! În plus, voi merge foarte mult pe teren, pentru a mă asigura că proiectele de infrastructură se desfăşoară conform planificării, pentru a putea fi predate beneficiarilor la timp!”

La rândul său, ministrul finanţelor publice, Eugen Teodorovici, a subliniat: „Pe durata celor 45 de zile de interimat, am avut grijă ca activitatea să se desfășoare în cele mai bune condiții şi să nu existe sincope. Îi urez succes noului ministru şi îl asigur pe domnul Suciu de întregul meu sprijin, ținând cont de experiența mea în administrația publică. Sunt convins că vom avea o bună colaborare în interesul cetățenilor şi al comunităților locale!”.

FOTO: MDRAP

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.