Deputat Cristina Iurișniți: ”Infrastructura urbană de alimentare cu apă arată ca într-un sat departe de civilizație și uitat de lume!”

Președintele Uniunii Salvați România filiala Bistrița-Năsăud, Cristina Iurișniți, lansează critici dure la adresa administrației locale din municipiu. Potrivit deputatului, ”infrastructura urbană de alimentare cu apă arată ca într-un sat departe de civilizație și uitat de lume”.

Declarația deputatului Cristina Iurișniți vine în contextul în care, la nivel național s-a anunțat că familiile sau persoanele singure cu venituri mici pot primi un ajutor lunar din partea autorităților locale pentru plata serviciului de alimentare cu apă și de canalizare, după cum prevede un act normativ publicat deja în Monitorul Oficial.

Sumele necesare acordării acestor ajutoare bănești vor proveni de la bugetul local și vor acoperi cel puțin 50% din costul de furnizare a serviciului de alimentare cu apă și canalizare. Limitele de venituri până la care se acordă ajutorul lunar pentru plata apei și canalizării sunt cele prevăzute în Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 70/2011 este de 786 de lei, în timp ce pentru persoanele singure, limita venitului este de 1.082 de lei” a declarat Cristina Iurișniți.

Deputatul face un apel către administrația locală de a face publice aceste informații, astfel încât familiile nevoiașe să poată beneficia de astfel de facilități. În schimb, parlamentarul critică investițiile realizate de Primăria Bistrița până acum în ceea ce privește alimentarea cu apă a cartierelor aparținătoare, dar și a unor zone din oraș.

”Primarul Ovidiu Crețu ar trebui să facă cunoscute aceste facilități și să nu uite de asemenea că în unele cartiere ale Bistriței serviciile de alimentare cu apă și canalizare lispesc cu desăvârșire, sau că în Piața Decebal, propusă spre modernizare în campanie, dar lăsată de izbeliște, infrastructura urbană de alimentare cu apă arată ca într-un sat departe de civilizație și uitat de lume! Unde e Bistrița Europeană?” a mai precizat Cristina Iurișniți.

În ceea ce privește valoarea ajutorului lunar pentru plata serviciilor de alimentare și modalitatea de decontare, aceste aspecte se stabilesc printr-o hotărâre a consiliului local, iar acordarea ajutorului se face prin dispoziția primarului, la solicitarea celor interesați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.