Deputatul bistrițean Cristina Iurișniți și-a lansat candidatura pentru alegerile europarlamentare din 2019 (VIDEO)

Deputatul bistrițean Cristina Iurișniți vrea să ajungă la Bruxelles. În acest sens, recent, bistrițeanca a și-a lansat candidatura pentru un fotoliu de deputat în Parlamentul European și afirmă că s-ar vedea făcând parte fie din comisia de Educație și Cultură, fie din cea de Egalitate de Șanse.

Președintele Uniunii Salvați România filiala Bistrița-Năsăud, Cristina Iurișniți, a afirmat încă din luna mai a acestui an că intenționează să lase fotoliul de deputat în Parlamentul României pentru cel din Parlamentul European. Deputatul bistrițean a precizat că va candida la alegerile europarlamentare de anul viitor, menționând că și-a depus deja candidatura în interiorul USR pentru un loc eligibil, pe lista partidului.

Recent, deputatul a realizat și un videoclip de lansare a candidaturii prin intermediul căruia se prezintă și explică ce o recomandă pentru un fotoliul la Bruxelles. Parlamentarul bistrițean spune că această candidatură înseamnă ”o provocare pe care nu doresc să o ratez. Se leagă oarecum și de provocarea din 2016”. 

”Sunt membru în Camera Deputaților în comișia de Educație și în cea a Egalității de Șanse. Doresc ca lucrurile să decurgă firesc mai departe și tot ce am acumulat până acum (…) să continue și în Parlamentul European. Pot să îmi găsesc locul foarte bine în comisia de Educație și de Cultură la nivelul Parlamentului European. Tot așa, la fel de bine pot să îmi găsesc locul în comisia de Egalitate de Șanse pentru că politicile educaționale pe care le-am promovat legate de reducerea abandonului școlar, de promovarea învățământului profesional și tehnic, de depolitizare a învățământului, a educației sexuale și pentru sănătate care trebuie să existe în școlile din România s-au aprobat. Am luptat ca USR să fie prezent în luarea deciziilor în privința acestei legi care oarecum armoniza legislația românească cu legislația europeană” a mai declarat Iurișniți.

Cristina Iurișniți a prins un fotoliu de deputat la alegerile parlamentare din anul 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.