Consiliul Județean Bistrița-Năsăud intenționează să modernizeze secția UPU a Spitalului Județean! Jumătate din bani vor fi fonduri europene

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud intenționează să reabiliteze și să modernizeze secția UPU-SMURD din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bistrița. Investiția este estimată la circa 2,6 milioane euro, iar finanțarea ar urma să provină, circa jumătate, din fonduri europene.

 

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a depus, la ADR Nord-Vest, o cerere de finanțare în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014 – 2020, în valoare de 12.291.725 lei pentru reabilitarea și modernizarea secției UPU-SMURD a Spitalului Județean de Urgență Bistrița. Însă valoarea eligibilă a proiectului se cifrează la peste 6,83 milioane lei, în timp ce circa 5,45 milioane lei sunt cheltuieli neeligibile pe care Consiliul Județean le va suporta din bugetul propriu, la care se adaugă contribuția proprie de 2% din valoarea eligibilă a proiectului , în cuantum de 136.740 lei. Practic, pentru acest proiect administrația județeană va suporta cheltuieli în valoare de aproximativ 1,2 milioane euro.

Astfel, spațiul existent, în suprafață de 280 m.p., al secției UPU-SMURD va fi reabilitat și modernizat astfel încât să fie asigurate servicii medicale de urgență în condiții optime. Însă acest spațiu va fi și extins până la suprafața totală de 1.414 m.p. Totodată, administrația județeană va achiziționa și aparatură medicală de ultimă generație, astfel încât timpul de diagnosticare și tratament va scădea cu aproximativ 5%, în timp ce riscul de infecții nosocomiale vă scădea cu 2%. De asemenea, va fi creată și infrastructura necesară pentru accesul persoanelor care apelează la serviciile medicale de urgență, și mai precis vorbim de lift și rampe de acces.

Conform Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, proiectul se află în acest moment în faza precontractuală.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.