Deputatul bistrițean Ionuț Simionca vrea dublarea pedepselor pentru pedofilie! Ce caz l-a determinat să propună asta

Ionuț Simionca, deputat PMP de Bistrița-Năsăud, este revoltat din cauza clasării dosarului în care a fost cercetat fostul preot Cristian Pomohaci, și propune dublarea pedepselor pentru abuzurile sexuale asupra copiilor, dar și eliminarea prescripției pentru astfel de infracțiuni.

 

Deputatul Ionuț Simionca a anunțat că va propune modificarea Codului Penal, în sensul dublării pedepselor și eliminării prescripției pentru infracțiuni care privesc abuzurile sexuale asupra copiilor, „astfel încât un al doilea caz Pomohaci să nu mai fie posibil în România”.

Într-o declarație susținuă de la tribuna Parlamentului, alesul bistrițean s-a arătat revoltat de clasarea dosarului în care Cristian Pomohaci era anchetat pentru pedofilie pe motiv că infracțiunile pe care fostul preot le-ar fi comis sunt prescrise, întrucât s-ar fi petrecut în urmă cu circa 10 ani. În același context, Simionca a vorbit de statisticile oficiale furnizate de Ministerul Justiției condus de Tudorel Toader, conform cărora există peste 500 de pedofili în libertate.

Din păcate, vreme de 60 de ani, statul român a eșuat în a proteja victimele și în a descuraja, prin intermediul pedepselor, comiterea infracțiunilor din acest spectru. Fie că vorbim de vechiul Cod Penal al Partidului Comunist Român adoptat în 1968, de cel adoptat în 2009 când ministru al justiției era Cătălin Predoiu, de modificările la Codul Penal din 2016 promovate de ministrul justiției Raluca Prună sau de Codul Penal din 2018 Dragnea-Iordache, toate au prevăzut pedepse prea blânde pentru agresori”, a subliniat deputatul PMP.

Ionuț Simionca este de părere că pedepsele trebui înăsprite, astfel încât posibilitatea condamnărilor cu suspendare să fie extrem de redusă.

În cadrul următoarelor dezbateri pe Codurile Penale, vă propun să dublăm pedepsele pentru următoarele infracțiuni: violul – când victima este un minor, agresiunea sexuală – când victima este un minor, actul sexual cu un minor, coruperea sexuală a minorilor, racolarea minorilor în scopuri sexuale, incestul și folosirea prostituției infantile. Menționez că dublarea pedepselor ar reduce extrem de mult posibilitatea de executare cu suspendare a pedepsei cu închisoarea pentru acest tip de infracțiuni„.

Parlamentarul PMP a vorbit și despre includerea acestor infracțiuni pe lista celor pentru care prescripţia nu înlătură răspunderea penală, alături de infracţiunile de genocid și de infracţiunile intenţionate urmate de moartea victimei, indiferent de data la care au fost comise.

Trăim într-o țară creștină, în care nu doar familia, ci și statul trebuie să îi ocrotească pe copiii în care ne punem toate speranțele pentru viitor. Tocmai de aceea, Codul Penal trebuie modificat astfel încât în România să nu mai existe niciun pedofil în libertate„, a conchis Ionuț Simionca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.