Deputatul Robert Sighiartău – două noi inițiative legislative: Normalizarea situației angajaților cu contracte part-time și eliminarea supraaccizei la carburanți

Secretarul general al PNL, deputatul Robert Sighiartău, anunță că intenționează să depună la Camera Deputaților o inițiativă legislativ prin care propune normalizarea situației angajaților cu contracte part-time.

Orice român are dreptul să lucreze cât doreşte şi cât poate în timpul unei zile, iar dacă lucrează două ore sau patru ore, contribuţiile trebuie achitate la nivelul celor două ore, respectiv celor patru ore”, este de părere deputatul bistrițean.

Robert Sighiartău susține că săptămâna viitoare va depune inițiativa legislativă prin care propune plata contribuțiilor în funcție de orele de muncă. Mai exact, ”cine lucrează patru ore va plăti contribuţii aferente celor patru ore de muncă, cine lucrează două ore va plăti contribuţii pentru cele două ore. Toţi cei care fac parte din câmpul muncii trebuie să lucreze în condiţii de competitivitate economică, fără supraimpozitare şi fără suprataxare pe muncă”, spune deputatul.

În opinia liberalului, România are ”printre cele mai mari taxe pe angajaţi din întreaga UE şi un mediu fiscal neprietenos, ceea ce ne face mai puţin atractivi pentru investitori, fie ei români sau din afara ţării. România are nevoie urgentă de crearea de noi locuri de muncă pentru a avea o dezvoltare durabilă bazată pe o economie internă puternică”.

Robert Sighiartău mai susține că va depune și o inițiativă legislativă pentru eliminarea supraaccizei la carburanți, ”introdusă de guvernarea PSD-ALDE, în goana ei disperată după bani, care a dus la scumpiri în lanț și a afectat negativ transportatorii și economia”.

1 COMENTARIU

  1. […] Reamintim că imediat după alegerile europarlamentare din 26 mai, Robert Sighiartău a anunțat că liberalii vor să inițieze o propunere legislativă care să vină în sprijinul angajaților cu contracte de muncă part-time. Liberalii motivau că orice român are dreptul să lucreze cât doreşte şi cât poate în timpul unei zile, iar dacă lucrează două ore sau patru ore, contribuţiile trebuie achitate la nivelul celor două ore, respectiv celor patru ore. Despre acest subiect, Realitatea de Bistrița a scris AICI. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.