De luni, deputații și senatorii au revenit la muncă în Parlament. În noua sesiune parlamentară, cea de toamnă, deputatul Robert Sighiartău a afirmat că și-a propus să lupte pentru a obține adoptarea unor propuneri legislative pe care le-a depus deja.

”A început noua sesiune a Parlamentului. Mă voi lupta pentru reușita unor propuneri legislative pe care le-am depus deja”, a precizat Robert Sighiartău.

Astfel, prima dintre propunerile despre care vorbește deputatul vizează eliminarea supraaccizei la carburanți. ”Propunerea legislativă e înaintată la Senat. Este o suprataxă oneroasă, impusă de pesediști și de ALDE, care a scumpit nu numai benzina și motorina, ci a generat un val de creșteri de prețuri. Trebuie desființată. Mulțumesc miilor de compatrioți care au semnat petiția pentru eliminarea supraaccizei. Să văd ce parlamentari PSD și ALDE mai au obrazul să o susțină și cum mai dau ochii cu alegătorii”, consideră deputatul liberal.

Cea de-a doua propunere pentru care secretarul general al PNL afirmă că va puta bătălii vizează eliminarea supraimpozitării contractelor part-time. ”Propunerea legislativă este înaintată la Senat, la pachet cu eliminarea supraaccizei la carburanți. Suprataxarea contractelor part-time este o altă lovitură pe care PSD și ALDE au dat-o multor români care muncesc din greu și economiei private. Plătim în continuare impozite pentru ore de muncă inexistente. Orice persoană are dreptul să lucreze cât dorește, iar impozitarea trebuie făcută în corelație cu orele prestate lunar”, susține Sighiartău.

De asemenea, indexarea alocațiilor pentru copii cu rata inflației este cea de-a treia propunere legislativă depusă deja în Parlament, pentru care Robert Sighiartău speră că va reuși o victorie. ”Propunerea mea se află la Cameră, blocată de pesediști la Comisia de muncă. Va fi deblocată și o vom duce la bun sfârșit. Ce-am început cu mărirea alocațiilor pentru copii trebuie continuat. Alocațiile mărite trebuie protejate de inflația pesedistă”, a completat deputatul.

În plus, Robert Sighiartău afirmă că nu se va opri la aceste trei propuneri și că ”a venit și vremea proiectelor de amploare mai mare”. Deputatul a precizat că în curând va face public un program cu măsuri active pentru relansarea demografică, sprijinirea creșterii natalității – ”Viață pentru România”.

”Voi iniția consultări asupra acestui program cu asociațiile de părinți, cu ONG-uri din domeniu și cu toți cei interesați din țară și diaspora. Guvernarea pesedistă a secătuit țara, a irosit bani publici, a marginalizat și alungat competențe. A stors România de viață. Atât cât pot eu, alături de colegii mei și de mulți dintre voi, mă voi lupta pentru viitorul copiilor noștri, pentru relansarea dinamicii sociale și economice. Contez pe sprijinul vostru! Viață pentru România!”, a adăugat deputatul liberal.

În ceea ce privește noua sesiune parlamentară, potrivit Realitatea.net, aceasta nu este deloc una ușoară, întrucât coaliția de guvernare s-a rupt, iar PSD nu mai are majoritate în Parlament. În acelaşi timp, PNL a anunțat că depune moțiune de cenzură pentru a da jos Guvernul Dăncilă.

În aceste condiții, cele mai importante evenimente din această sesiune sunt două ca număr. În primul rând, Viorica Dăncilă va trebui să meargă în Parlament pentru a obține un vot de încredere pentru restructurarea guvernului. În al doilea rând, guvernul va trebui să supraviețuiască moțiunii de cenzură pe care o pregătește opoziția.