Pachetul de legi pe justiţie, și anume cele privind statutul judecătorilor şi procurorilor, organizarea judiciară şi Consiliul Superior al Magistraturii, au fost promulgate de președintele Klaus Iohannis, a anunțat Diana Morar, deputat de Bistrița-Năsăud, pe pagina sa de Facebook.

 
 
În prealabil, Curtea Constituţională a respins sesizările depuse de unele partide şi de Avocatul Poporului la legile justiției adoptate în Parlament.
 
„Mă bucur că, în calitate de membru al comisiei parlamentare pentru legile justiției, am contribuit la realizarea unor acte normative fără fisuri constituționale, care reprezintă un moment important în modernizarea sistemului judiciar și totodată ultima condiție îndeplinită în proiectul de țară ”România în Spațiul Schengen”, dar și pentru eliminarea raportului MCV.
Legile au fost supuse dezbaterilor tuturor celor implicați, iar în redactarea lor, sub coordonarea ministrului Justiției Cătălin Predoiu, din a cărui echipă ministerială am făcut parte în 2020 în calitate de secretar de stat, s-a ținut cont de recomandările Comisiei de la Veneția, de raportul MCV și de raportul GRECO”, a mai scris Diana Morar.

Sursa: Realitatea de Bistrita-Nasaud