Diana Morar (PNL): ”Bistrițenii plătesc tarife exorbitante pentru colectarea deșeurilor!”

Consilierul municipal Diana Morar susține că după ce între Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Deșeuri și compania Supercom s-a semnat un contract, bistrițenii au ajuns să plătească ”tarife exorbitante” pentru colectarea deșeurilor, deși acestea nu sunt colectate selectiv. Consilierul liberal solicită ADI Deșeuri să ofere date clare privind ”privind colectarea neconformă a deșeurilor din municipiu și din județ”.

”Supercom și ADI Deșeuri au încheiat contractul nr. 1277 din 06.12.2018 prin care s-au stabilit noile tarife, dar și obligațiile contractuale ale părților implicate. La tarifele actuale, respectiv 8 lei/pers/lună, o familie din municipiu plătește aproximativ 100 de euro pe an pentru colectarea deșeurilor.  O familie din mediul rural plătește de trei ori mai puțin, respectiv 2.5 lei/pers/an. Este evident faptul că municipiul Bistrița are un rol decisiv în ADI Deșeuri și în relația contractuală cu Supercom”, a declarat consilierul municipal Diana Morar.

Potrivit sursei citate, din bugetul local al municipiului Bistrița s-a asigura lunar, suma de 20.000 de euro companiei Supercom. ”Această sumă reprezintă subvenționarea taxei de salubrizare pentru a masca tarifele majorate. Cum am spus în mai multe rânduri, este un cadou al domnului primar pentru colegul său din Senat, care acum este patron al firmei de salubrizare”, spune Diana Morar, care mai atrage atenția asupra faptului că ”în municipiul Bistrița, serviciul de colectare selectivă nu are loc și nimeni nu intervine pentru reglementarea și verificarea situației!”.

Supercom a avut termen-limită să se mobilizeze, să-și aducă mașinile necesare dar vedem peste tot aceleași ghene pline de gunoi. Fără o implicare activă în implementarea unui sistem de colectare selectivă, cei responsabili s-au limitat în lipirea unui abțibild pe ghenele de gunoi, prin care să informeze ce tip de deșeu să arunce acolo. Dacă sunt întrebați vor face ceea ce știu mai bine și anume vor da vina pe cetățenii care nu colectează selectiv”, mai arată Diana Morar.

În opinia consilierului liberal, colectarea deșeurilor se face neselectiv în continuare, ”cu un sistem învechit și pubele insalubre amplasate total aiurea, fără ca cineva să ia măsuri în acest sens”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.