Situația epidemiologică cu totul specială din județele învecinate, în special Suceava, dar și Cluj sau Mureș, precum și din comunele aflate în apropierea graniței cu acestea, au impus suplimentarea dispozitivelor de patrulă și control și întărirea acestora cu forțe ale MAPN, informează Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

 

La solicitarea prefectului județului, Stelian Dolha începând de astăzi, 5 aprilie, au fost instalate echipaje mixte la punctele de intrare în județ și municipiu.

Filtrele fixe au fost instalate încă din cursul dimineții în Tiha Bârgăului și  Pasul Tihuța pentru intrarea-ieșirea către județul Suceava și în Dealul Ștefăniței pentru limita cu județul Maramureș.

Alte filtre au fost instalatate în comuna Braniștea, pentru ieșirea spre Cluj și Teaca pentru județul Mureș, dar și pentru supravegherea situației epidemiologice din localitatea Pintic.

Pentru municipiul Bistrița filtrele sunt instalate la ieșirea dinspre cartierul Unirea, respectiv ieșirea către orașul Năsăud.

Pentru siguranța locuitorilor din Bistrița-Năsăud este nevoie de întărirea filtrelor dar și de verificarea minuțioasă a justificării deplasării la zeci sau sute de kilometri distanță a locuitorilor din județele vecine. Chiar dacă măsurile luate la nivel județean, inclusiv cele referitoare la documentele care însoțesc situațiile de excepție pentru care se permite deplasarea pot părea mai restrictive, toate au fost adoptate în interesul locuitorilor acestui județ. Am convingerea că vom reuși, împreună, printr-un efort comun al tuturor celor din linia 1 dar și al locuitorilor județului, sa trecem cu bine peste aceasta perioada de cumpănă” a declarat prefectul Stelian Dolha.