DJ 171 a fost inaugurat în prezența autorităților locale din județele Bistrița-Năsăud și Maramureș (FOTO)

Reprezentanți ai autorităților naționale și județene din Bistrița-Năsăud și Maramureș, dar și sute de localnici din cele două județe învecinate au fost prezenți, vineri, la inaugurarea DJ 171, drum numit simbolic ”Drumul Unirii” pentru că unește cele două județe.

Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, ministrul Apelor şi Pădurilor – Ioan Deneş, secretarul de stat în cadrul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, Alexandru Pugna, prefectul Ovidiu Frenţ şi subprefectul Ciprian Ceclan sunt doar câțiva dintre cei prezenți la eveniment, alături de numeroși primari și cetățeni din localitățile traversate de DJ 171.

  

Potrivit primarului din comuna Tîrlișua, Vlădut Purja, pentru locuitorii acestei zone, modernizarea drumului este un vis care a devenit realitate. Investiția se ridică la 10,5 milioane de euro, bani asigurați atât din bugetul Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, cât și de la Guvernul României.

Lungimea totală a drumului reabilitat şi modernizat din Uriu până la limită de judeţ este de aproximativ 40 km, valoarea totală 48,4 milioane lei, aproximativ 10,5 milioane euro. Finanţarea este mixtă – Consiliul Judeţean – Guvernul României, iar vestea foarte bună este că acest drum a fost prins şi în proiectele retrospective şi toţi aceşti bani îi vom recupera de la Uniunea Europeană”, a declarat președintele CJ B-N, Emil Radu Moldovan.

La rândul său, președintele CJ Maramureș, Gabriel Zetea, a precizat că pe teritoriul acestui județ au fost modernizați circa 6 km de drum, investiția fiind de 3,7 milioane de lei.

După ce au susținut scurte discursuri, reprezentanții autorităților au tăiat panglica, iar drumul a fost astfel inaugurat în mod oficial. La locul evenimentului, un sobor de preoți a oficiat și o slujbă de binecuvântare.

 

Momentul inaugurării acestui drum a fost marcat printr-un spectacol extraordinar susținut de Ansamblul profesionist Dor Românesc și Ansamblul folcloric naţional Transilvania, dar și numeroase grupuri folclorice din cele două județe.

DJ 171 traversează comunele Uriu, Căianu Mic, Spermezeu și Tîrlișua și are o lungime de 39,4 km.

FOTO: Facebook – Emil Radu Moldovan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.