Doar astăzi se mai pot depune proiecte în vederea obținerii de finanțare nerambursabilă de la Primăria Bistrița

La data de 13 mai se încheie sesiunea de depunere a proiectelor pentru care bistrițenii pot solicita finanţare nerambursabilă de la bugetul local al municipiului Bistriţa pe anul 2019, pentru activităţi nonprofit de interes public. 

Solicitanţii de cofinanţare de la bugetul local al municipiului Bistriţa pe anul 2019, pentru implementarea unor proiecte de interes public în domeniile tineret, protecţia mediului, sport, cultură, educaţie, social, relaţii internaţionale şi interdisciplinar, mai pot depune documentaţia de solicitare a finanţării doar astăzi. Termenul limită de depunere a proiectelor este 13 mai, ora 16.00.

Procedura de acordare a finanţărilor nerambursabile este reglementată de ghidurile solicitanţilor, care pot fi consultate pe site-ul www.primariabistrita.ro, secţiunea „Consiliul local”, rubrica „Finanţări nerambursabile” sau la Registratura Primăriei municipiului Bistriţa, situată în  Bistriţa, strada Gheorghe Şincai, nr. 2.

Valoarea finanțării solicitate / proiect se va încadra între 3.000 și 15.000 de lei.

Atribuirea contractelor de finanţare nerambursabilă se face în concordanţă cu Programul anual, în limita fondurilor publice alocate de Consiliul Local al municipiului Bistriţa pentru fiecare domeniu.

Primria Bistrița mai precizează că ”deoarece susţinerea financiară din partea Consiliului Local al municipiului Bistriţa nu se poate ridica la mai mult de 90% din bugetul total al proiectului, contribuţia beneficiarului de finanţare trebuie să fie de minim 10% din valoarea totală a proiectului”.

Documentaţia de solicitare a finanţării, însoţită de o scrisoare de interes întocmită conform modelului prevăzut în Ghidul solicitantului, se va depune într-un exemplar pe suport de hârtie şi în format electronic (CD sau DVD) la Registratura Primăriei municipiului Bistriţa, situată în Bistriţa, str. Gheorghe Şincai, nr. 2. Documentele se introduc într-un plic sigilat la care se anexează scrisoarea de interes.

Primăria Bistrița a alocat 300.000 lei de la bugetul local pentru proiectele cu finanțări nerambursabile, jumătate față de ceea ce s-a alocat în 2018.

Cele mai mari sume sunt alocate secțiunilor Cultură – 60.000 lei și Sport – 55.000 lei. Cele mai mici sume au fost alocate secțiunilor Protecția Mediului – 25.000 lei și Relații Internaționale – 20.000 lei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.