Reabilitarea mai multor străzi din Bistrița, în linie dreaptă. Din cele 6 loturi scoase la licitație, 4 au deja constructori

Lucrările privind reabilitarea din bordură în bordură a mai multor străzi din municipiul Bistrița intră în linie dreaptă. Străzile au fost împărțite în 6 loturi și în curând vor fi desemnați câștigătorii pe 3 dintre loturile scoase la licitație. Pe un alt lot, lucrările au început deja, în vreme ce pe restul loturilor, procedurile sunt în derulare. 

Primăria Bistrița intenționează să reabiliteze 47 de străzi din municipiu, urmând să fie efectuate lucrări din bordură în bordură, întreaga investiție ridicându-se la aproximativ un milion de euro. Pentru ca lucrările să se poată desfășura într-un timp scurt, administrația locală a luat decizia de a împărți cele 47 de străzi în 6 loturi, 5 dintre acestea fiind scoase la licitație. Cu toate că luna trecută primarul municipiului Bistrița, Ovidiu Teodor Crețu, anunța că nu prea sunt companii interesate să execute aceste lucrări, în cele din urmă se pare că au apărut și oferte venite din partea constructorilor.

Potrivit viceprimarului Cristian Niculae, din cele 6 loturi, unul va fi executat de Direcția de Servicii Publice din cadrul Primăriei Bistrița, iar pentru alte 3 au fost depuse deja oferte, urmând să fie desemnați câștigătorii.

”Un lot îl facem cu Direcția de Servicii Publice a Primăriei. Din ce am înțeles eu, pentru loturile 1,2 și 3 ofertele sunt conforme și în curând se va anunța și câștigătorul. Procedura desja s-a desfășurat, ofertele sunt depuse, acestea sunt în concordanță cu ceea ce am cerut noi și cred că aceste trei loturi sunt deja rezolvate. Mai urmează să se mai liciteze celelalte două, iar ultimul îl facem cu Direcția de Servicii Publice. Deci pe loturile 1,2,3 vom începe lucrul cât de repede. Pe lotul 6, cel executat de DSP, am început deja lucrul. Prima stradă pe care am început lucrările este Sergent Major Octavian Popa. Aici, în proporție de 80 – 90 la sută, lucrările sunt finalizate”, a declarat viceprimarul Cristian Niculae, într-o emisiune a unui post local de televiziune.

Cristian Niculae a mai adăugat că în cadrul acestor lucrări se va interveni doar la nivelul covorului asfaltic al străzi. ”Se asfaltează între borduri. Nu se intervine pe trotuare sau spațiile verzi. Nu se schimbă bordurile, se asfaltează doar trama stradală între cele două borduri”, a mai completat Niculae.

Fondurile necesare realizării acestor lucrări au fost cuprinse în proiectul de buget al Primăriei Bistrița pe anul 2019, acestea ridicându-se la 5,5 milioane de lei, adică mai bine de un milion de euro.

Străzile prinse în cele 6 loturi sunt:

Lotul 1: Cerbului, Emil Gârleanu, Ion Minulescu, Nicolae Bălcescu, Sucevei, Tărpiului (între Dimitrie Cantemir și Drumul Cetății), Vasile Conta;

Lotul 2: Ion Luca Caragiale, Lupeni, Mihai Eminescu (între Gheorghe Șincai și Bd. Republicii), Nicolae Titulescu, Piața Mică, Simion Bărnuțiu, Toamnei, Vasile Alecsandri, Zimbrului, Zorilor;

Lotul 3: Andrei Mureșanu (între Năsăudului și calea ferată), Ștefan cel Mare, Ștefan Octavian Iosif, Victor Babeș, Tănase Tudoran;

Lotul 4: Arțarilor, Republicii, Ecaterina Teodororiu, Lalelelor, Mihail Kogălniceanu, Ursului;

Lotul 5: Cuza Vodă, Dumbravei, Gării (între Bd. Decebal și Rodnei), Petre Ispirescu, Pietrosu, Rodnei, Romană, Someșului, Zefirului;

Lotul 6: Barbu Ștefănescu Delavrancea, Constantin Dobrogeanu Gherea, George Coșbuc, Dogarilor, Grădinilor, Locotenent Călin, 1 Mai, Narciselor, Scurtă, Sergent Major Octavian Popa, Solomon Haliță.

Potrivit primarului Ovidiu Teodor Crețu, toate sondajele realizate la nivelul municipiului Bistrița arată că nemulțumirile cele mai mari ale bistrițenilor sunt legate de infrastructura rutieră și de starea străzilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.