Doi bărbați, depistați fără permis la volan, cu dosar penal

Un bărbat din comuna Livezile și un altul din județul Hunedoara s-au ales cu dosar penal, după ce polițiștii i-au depistat la volan, deși nu au permis de conducere. 

 

Potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, conducătorul unui autoturism care a observat echipajele de poliție care monitorizau traficul rutier, la intersecția străzilor Sigmirului cu Calea Clujului, a virat brusc și a intrat într-o stație de alimentare cu carburanți.

A fost depistat în stație, la volanul autoturismului și a fost legitimat de polițiștii Serviciul Rutier. Aceștia l-au identificat ca fiind în vârstă de 29 de ani din județul Hunedoara, iar în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În cauză a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate de Serviciul Rutier, pentru comiterea infracțiunii de conducere fără permis.

 

În seara aceleiași zile, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au oprit pentru control un autoturism, care era condus de un bărbat de 48 de ani din Livezile. Autoturismul a fost oprit la intersecția Drumului Național 17C cu un drum comunal, pe raza localității Dumitra, iar în urma verificărilor efectuate, a reieșit faptul că bărbatul din Livezile are permisul de conducere suspendat. A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În urma celor constatate, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au întocmit un dosar penal în care continuă cercetările pentru conducere fără permis, infracțiune prevăzută și pedepsită de art. 335 din Codul Penal.

Polițiștii rutieri reamintesc faptul că, conducerea fără permis este infracțiune și se pedepsește, conform Codului Penal, cu închisoarea de la unu la 5 ani.

Sursa: Realitatea de Bistrita-Nasaud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.