Doi bistrițeni au ajuns în carantină instituționalizată și au fost amendați drastic de forțele de ordine, din cauză că nu au respectat măsura izolării la domiciliu. Totodată, oamenii legii au aplicat amenzi pentru nerespectarea erstricțiilor de circulație, în valoare de aproape 327.000 lei.

 

În ultimele 24 de ore, pe raza judeţului nostru, au fost angrenaţi în activităţi specifice 201 poliţişti, 99 de jandarmi și 34 de poliţişti locali, împreună cu militari ai Brigăzii 81 Mecanizată ”General GRIGORE BĂLAN”.

Polițiștii au efectuat 1.355 de verificări la persoane aflate în izolare la domiciliu în 735 de locații, iar cu ocazia controalelor efectuate, a fost depistată o persoană care a încălcat măsura izolării. Acesta a fost sancționat contravențional și plasat în carantină, sub pază. Cuantumul  sancțiunii este de 10.000 de lei.

Pentru nerespectarea ordonanțelor militare, polițiștii au aplicat alte 171 de sancțiuni contravenţionale, în valoare de 307.975 de lei, unor persoane care nu au respectat reglementările care privesc restricțiile de circulație impuse prin ordonanțele militare în vigoare.

 

Jandarmii au verificat 420 persoane, aflate în 140 de locații, din 49 de localități, pentru monitorizarea prezenței la domiciliu a acestora. Totodată, aceștia au desfășurat misiuni pentru verificarea modului de respectare a prevederilor Ordonanței Militare nr.3, privind circulația persoanelor în afara locuinței sau gospodăriei, ocazie cu care au aplicat 16 de sancțiuni contravenționale în valoare de 19.000 de lei.

Jandarmii și polițiștii aflați într-o patrulă mixtă au depistat în cursul serii de joi, 9 aprilie a.c., o persoană care se afla în afara locuinței, fără a respecta măsura izolării la domiciliu. Bărbatul a motivat că nu știe că se află în izolare, ba mai mult acesta avea nevoie de țigări, după care era hotărât să ajungă și la serviciu, adică la Dej de unde avea să ia trenul înspre Iași. Bărbatul a fost sancționat cu 5.000 de lei amendă, fiind plasat obligatoriu în carantină pentru încă 14 zile, cu plata cheltuielilor aferente carantinării.

Forțele de ordine continuă misiunile de pază și protecție la centrele de carantinare, acțiunile specifice de patrulare în zona centrelor comerciale, a hipermaketurilor, a famaciilor și în special în zonele în care cetățenii se deplasează frecvent pentru aprovizionare.

Pe parcursul misiunilor preventive și de informare desfășurate, sunt transmise mesaje audio către cetăţeni cu privire la necesitatea respectării măsurilor prevăzute de ordonanțele militare.

Polițiștii din structurile şi subunităţile din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean bistrițean, în colaborare cu Inspectoratul Județean de Jandarmi „Gelu Voievod”, reprezentanți ai Poliţiilor locale și militari din cadrul Brigăzii 81 Mecanizată ”General GRIGORE BĂLAN” continuă activităţile de verificare a persoanelor, pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19.