Bistrițenii Vlad Turlaș și Mădălina Rafa, membri ai clubului Top Dance Life Bistrița,  au devenit vicecampioni naționali la dans sportiv, categoria Juniori Standard, după ce au participat la Campionatul Național de Dans Sportiv care a avut loc la Piatra Neamț, în perioada 29 februarie-1 martie. Ei vor reprezenta România la Campionatul Mondial Juniori 1 Standard care va avea loc în Israel în luna noiembrie a acestui an.

 

La sfârșitul săptămânii trecute, Federația Română de Dans Sportiv a organizat ediția 2020 a Campionatului Național de Dans Sportiv, competiție care s-a desfășurat pe mai multe secțiuni. Este unul dintre cele mai importante concursuri de dans sportiv al României, deoarece la acest concurs se selectează perechile care vor reprezenta România la Campionatele Mondiale și Europene de dans sportiv.

Cinci perechi ale clubului Top Dance Life Bistrița au avut șansa de a dansa alături de cele mai bune perechi din România:

  • Perechea Turlaș Vlad Darius și Rafa Mădălina Diana și-a făcut remarcată prezența în cadrul concursului devenind vicecampioană națională Juniori Standard. Ei vor reprezenta România la Campionatul Mondial Juniori 1 Standard care va avea loc în Israel în luna noiembrie a acestui an.
  • Perechea Pop Cristian și Petri Diana au participat la categoria adulti (19-35 ani). Acești sportivi au reușit să se califice in semifinala obținând locul 12. De menționat este ca perechea a participat pentru prima dată la această categorie de vârsta unde perechile sunt de top 24 mondial.
  • Perechea Crețan Tudor și Nechiti Laura – semifinaliști 10-11 ani Standard.
  • Perechile Cotuț Tudor și Mihali Mara (12-13 ani Standard), Lup Iannis și Cîmpan Patricia (10-11 ani Standard) s-au clasat pe locuri frumoase fiind prima lor participare la un concurs de o asemenea anvergură.