Două case din localitatea bistrițeană Tăure, afectate de un puternic incendiu (FOTO)

Un puternic incendiu a izbucnit, marți dimineața, pe raza localității Tăure din județul Bistrița-Năsăud. Inițial, flăcările au cuprins un singur imobil, însă, s-au extins cu repeziciune și la cea de-a doua casă situată în vecinătate. O femeie a fost salvată de pompieri. 

Potrivit Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, incendiul a izbucnit în jurul orei 07:30 și se manifesta, inițial, la o singură casă, dar exista posibilitatea de extindere la vecinătăți, lucru care s-a și întâmplat în scurt timp.

”La sosirea echipajelor de intervenție la locul indicat, incendiul se manifesta generalizat la două case. Într-una din case a rămas blocată o femeie (cel mai probabil proprietara), din fericire a fost salvată de pompieri și predată echipajului de prim ajutor. Femeia prezenta arsuri minore și atac de panică” a declarat Cristina Răcilă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.

La fața locului intervin mai multe autospeciale de lucru cu apă și spumă ale pompierilor și la această oră se lucrează pentru lichidarea incendiului.

UPDATE 09:55

”După aproximativ o oră și jumătate de luptă cu flăcările, pompierii militari au reușit lichidarea incendiului. În urma incendiului a mai suferit arsuri la nivelul membrelor superioare și soțul femeii salvate de pompieri. De asemenea au fost salvate patru vaci, un cal și doi porci. Pompierii au reușit extragerea la timp a unei butelii. A ars acoperișul primei case pe o suprafață de aproximativ 110 mp și anexele din apropiere, la cea de-a doua casă au ars doar cornii” a mai completat Cristina Răcilă.

Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită ca fiind scurtcircuit electric.

FOTO: ISU B-N

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.