Din această iarnă, patinoarul ICE Arena va funcționa în fața Palatului Culturii din Bistrița

Patinoarul Ice Arena, care a funcționat până acum în spatele Spitalului Județean de Urgență Bistrița, își va schimba locația începând din acest sezon rece. Asta deoarece compania care administrează acest patinoar a încheiat un contract de închiriere cu Primăria Bistrița pentru o suprafață de 900 de metri pătrați situată în zona centrală a orașului, unde va fi amenajat patinoarul. 

Din punct de vedere calendaristic, iarna se apropie cu pași repezi, astfel că se fac pregătiri pentru ca bistrițenii să aibă la dispoziție diferite opțiuni pentru petrecerea timpului liber. Primarul municipiului, Ovidiu Teodor Crețu, a anunțat în nenumărate rânduri că în opinia sa, Bistrița trebuie să aibă un patinoar în zona centrală a orașului.

În fața Palatului Culturii, în Piața Albert Berger vrem să facem și un patinoar. În anul viitor, dacă nu vom găsi pe cineva din timp pe care să îl contractăm să vină să facă patinoar, atunci ne vom implica noi și îl vom închiria și îl vom gestiona noi. Sau poate chiar vom cumpăra un patinoar, pentru că nu este chiar un capăt de țară. Eu aș prefera să folosesc serviciile oferite de mediul privat, pentru că este firesc așa. Adică să vină investitorul privat căruia eu să îi acord terenul la un preț avantajos sau poate chiar gratuit și el, din biletele pe care le vinde, să facă un profit” declara în luna decembrie a anului trecut primarul Ovidiu Teodor Crețu.

Astfel că, în ședința Consiliului Local Bistrița din 13 septembrie, a fost adoptat un proiect de hotărâre care prevedea închirierea prin licitație publică deschisă a terenului în suprafață de 900 mp de pe strada Albert Berger, în vederea amplasării unui patinoar artificial. Două companii și-au manifestat interesul pentru a închiria suprafața de teren, una din Vaslui și una din Bistrița ( CCB AMIRA PARK SRL din Vaslui și GABORFI & ALEXA SRL din Bistrița). Se pare că în cele din urmă compania locală a fost declarată câștigătoare.

Potrivit unei postări de pe o rețea de socializare, firma care a închiriat terenul este aceeași care amenaja patinoarul din spatele Spitalului Județean de Urgență Bistrița. Reprezentanții acesteia au anunțat că din acest sezon, patinoarul va funcționa în fața Palatului Culturii.

”Patinoarul Ice Arena își schimbă locația de anul acesta, respectiv în fața Palatului Culturii! O să revenim cu detalii în curând!” au scris pe Facebook reprezentanții patinoarului Ice Arena.

Așadar, din acest sezon, bistrițenii vor putea patina în voie într-o nouă locație.

Contractul de închiriere se va încheia pe perioada 01 decembrie – 28 februarie a fiecărui an, timp de 5 ani, cu posibilitate de prelungire prin acordul părților.

FOTO: Facebook – Patinoar Bistrița

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.