Două foste puncte termice din Bistrița ar putea fi transformate în parcări

Administrația locală din Bistrița ar putea amenaja parcări în două foste puncte termice din municipiu, situate în zone extrem de aglomerate ale orașului.

Viceprimarul municipiului Bistrița, Gelu Muthi, a vorbit, într-o conferință depresă, despre soluțiile pe care administrația locală le-a găsit pentru a amenaja noi parcări atât de necesare orașului.

Există un proiect de modernizare, pe fonduri europene, a Pieței Centrale. În momentul în care acel proiect va prinde viață și nu trebuie să așteptăm acel moment, noi avem o mare problemă cu parcările în centru. Am identificat suprafețe de teren în zona punctului termic din spatele BCR-ului. Sper să am sprijinul necesar, astfel încât acel proiect să demareze și să mergem mai departe. Asta înseamnă documentație cadastrală a zonei respective, astfel încât să identificăm clar și să știm exact suprafața de teren care ne aparține nouă în Centrul Istoric și acolo, împreună cu punctul termic, poate fi construită o parcare modernă care să asimileze cât de cât lipsa locurilor de parcare din centrul orașului” a declarat Muthi.

Potrivit viceprimarului, și în zona din apropierea Spitalului Județean de Urgență Bistrița sunt absolut necesare locurile de parcare.

Totodată, având în vedere că Spitalul Județean de Urgență Bistrița are o creștere exponențială a facilităților pe care le oferă, noi avem prevăzut în Planul Urbanistic General punctul termic 7, care e în spatele radioului Balada. Acolo avem prevăzută o parcare. Și acel proiect cred că va trebui demarat în cel mai scurt timp, pentru că sunt două zone calde ale orașului care trebuie, cât se poate de repede, rezolvate” a mai precizat Gelu Muthi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.