Acțiune de ecologizare în Bistrița, pe malurile râului Bistrița Ardeleană (FOTO)

Sistemul de Gospodărire a Apelor Bistrița-Năsăud (SGA Bistrița-Năsăud) a organizat o acțiune de ecologizare a malurilor râului Bistrița Ardeleană, pe raza municipiului Bistrița. Salariații SGA Bistrița-Năsăud au strâns circa 350 de saci cu deșeuri.

Acțiunea a avut loc în contextul Zilei Mondiale a Apei, care este sărbătorită anual în data de 22 martie, cu scopul de a atrage atenţia opiniei publice asupra riscurilor poluării apelor. Prin mesajul transmis în acest an de Organizația Națiunilor Unite (ONU), „Apă pentru toți. Nu lăsăm pe nimeni în urmă”, se pune accent pe abordarea crizei mondiale a apei. În cadrul acțiunii ce a fost organizată pe raza municipiului Bistrița, angajațiiSGA Bistrița-Năsăud au strâns 350 de saci cu deșeuri, din zona cuprinsă între Puntea TBC și Podul Berăriei.

”Menţionăm că autorităţile publice locale sunt direct responsabile de gestionarea regimului deşeurilor, în conformitate cu prevederile legislative din ţara noastră. Acestea au obligaţia să asigure măsuri corespunzătoare pentru conservarea şi protecţia mediului, salubrizarea cursurilor de apă şi prevenirea poluării accidentale a mediului, a surselor şi a cursurilor de apă, prin depozitarea necontrolată a deşeurilor de către agenţii economici sau de către cetăţeni. În calitatea noastră de administratori ai resurselor de apă suntem cei care întreţinem cursurile de apă şi lucrările de apărare împotriva inundaţiilor. Intervenim, însă, în sprijinul autorităților publice locale, pentru eliberarea secțiunilor de scurgere a apei, în scopul prevenirii inundațiilor” spune Dorel Ruști, purtătorul de cuvânt al SGA Bistrița-Năsăud.

Astfel, SGA Bistrița-Năsăud face un apel la populaţie să depoziteze resturile menajere numai în spaţii special amenajate, pentru a reduce riscul antrenării acestora în cursurile de apă. Aceste deşeuri afectează calitatea apei şi implicit a mediului înconjurător. De asemenea, pot provoca inundaţii, prin blocarea secţiunilor de scurgere a apei.

FOTO: SGA Bistrița-Năsăud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.