Două persoane din Bistrița-Năsăud, infectate cu CoVid-19, au decedat! Numărul celor care au pierdut lupta se ridică la 15

0
1

Două persoane din Bistrița-Năsăud și-au pierdut viața, marți, după ce s-au infectat cu CoVid-19. Astfel, numărul deceselor survenite pe fondul noului coronavirus se ridică în județ la 15. 

 

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 73 de ani, care pe 13 aprilie a fost internat în Spitalul Județean de Urgență Bistrița cu simptome specifice. Pe 14 aprilie i s-a făcut testul pentru Covid-19, iar a doua zi a fost confirmat pozitiv. Acesta a decedat marți 28 aprilie.

Bărbatul suferea de hipertensiune arterială și insuficiență circulatorie vertebro-bazilară.

Tot marți a decedat o femeie în vârstă de 73 de ani, care suferea de hemipareză stângă după un accident vascular cerebral, boală care s-a agravat pe 19 aprilie, având totdată și dificultăți de alimentație și vorbire. În aceeași zi de 19 aprilie, femeia a fost dusă la Centrul de Primiri Urgențe Beclean, iar mai apoi la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, medicii suspectând că aceasta a suferit un nou accident vascular cerebral, confirmat de altfel după efectuarea unui computer totmgraf cranian. După diagnosticare, femeia este internată din nou în Spitalul Orășenesc Beclean, în 21 aprilie, evolouția fiind una staționară din punct de vedere neurologic. O săptămână mai târziu, pe 27 aprilie, aceasta prezintă febră și dispnee, astfel că este trimisă la UPU Bistrița, în secția ATI, unde este intubată. În aceeași zi i-au fost recoltate probe pentru efectuarea testului CoVid-19, confirmat pozitiv a doua zi 28 aprilie, când survine și decesul acesteia.

Totodată, femeia suferea și de hipertensiune arterială, infarct miocardic acut în antecedente și de demență vasculară (n. r. – afecțiune care apare apare dupa un accident vascular cerebral).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.