Drumul care unește, Via Transilvanica, avansează de la o zi la alta! (FOTO)

Lucrurile merg conform planului pe Via Transilvanica! Bornele sunt instalate acolo unde le este locul, marcajele de pe traseu sunt tot mai dese și devine tot mai clar care este sensul drumului! Acestea sunt ultimele noutăți pe care le aduce Asociația Tășuleasa Social în ceea ce privește drumul Via Transilvanica, un proiect unic în România.

Lucrurile nu se întâmplă de la sine, numai în măsura în care membrii comunităților implicate în proiect își aduc, acolo unde este necesară, contribuția proprie. Ceea ce am văzut noi tot parcurgând diferite porțiuni de traseu, fie ca voluntari marcatori, sau în alte misiuni, este felul în care fiecare comună își asumă rolul în acest proiect. Mobilizarea este exemplară, vă mulțumim! Nu ne oprim nici din marcat! Voluntarii sunt pe drum în fiecare zi, cu pensule și vopsele și fac marcaje suplimentare pe traseu, astfel încât nimeni nu se va pierde pe Via Transilvanica! Suntem bucuroși că cei de la salvamont se implică și ei în acest sens!” mai completează inițiatorii proiectului, Asociația Tășuleasa Social.

Via Transilvanica este un proiect-pelerinaj care va porni din Drobeta-Turnu Severin, va străbate Transilvania și toate bogățiile culturale ale acesteia și va ajunge până la Putna.
Proiectul va consta în amenajarea a 1.000 de km de traseu ce va străbate 10 județe – Mehedinți, Caraș-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov, Harghita, Mureș, Bistrița-Năsăud și Suceava și va oferi celor care vor dori să îl parcurgă oportunități culturale, sportive și de relaxare. Implementarea acestuia a început din județul Bistrița-Năsăud, inițiatorii estimând că la finele acestei luni, traseul din Bistrița-Năsăud va fi finalizat, astfel încât doritorii să poată să îl parcurgă ”
cu rucsacul pe spate, călare sau pe bicicletă!” cum afirmă inițiatorii.

FOTO: Mihai Țuțu, pentru Via Transilvanica

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.