După ce a fost atacat de un primar PSD, deputatul Simionca reacționează: ”Îl provoc pe Romeo Florian la un pariu!”

După ce primarul comunei Lechința din județul Bistrița-Năsăud i-a cerut deputatului Ionuț Simionca demisia cu o zi înainte a i se termina mandatul, cel din urmă răspunde și îl provoacă pe primarul social democrat la un pariu. 

”Am văzut că domnul primar PSD Romeo Florian m-a atacat imediat după ce am anunțat intenția de a depune un proiect de lege care să le redea demnitatea primarilor. Ieri am anunțat că vreau să corectez actuala lege, în sensul în care primarii să primească pensii după merit, după munca depusă. În loc să mă atace pe mine, nu ar fi mai cinstit și mai productiv ca domnul primar să le ceară parlamentarilor PSD să voteze două dintre legile mele? Este vorba de legea prin care am cerut desființarea tuturor pensiilor speciale, inclusiv a pensiei de care ar trebui să beneficiez eu, pensia specială de parlamentar și de legea prin care primarii primesc pensii după merit, după contribuția plătită, deci nu primesc pensii speciale” a spus deputatul PMP Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca.

Dacă Romeo Florian i-a cerut acestuia să demisioneze cu o zi înainte de a i se încheia mandatul, la rândul său, Simionca vine cu o propunere către social democrat. ”Cer public parlamentarilor de Bistrița-Năsăud, inclusiv reprezentanților actualei puteri, să spună explicit dacă susțin sau nu eliminarea tuturor pensiilor speciale. Eu cred că pensiile speciale sunt un furt şi că pensia trebuie calculată pentru toți românii la fel, după contributivitate. Cetățenii din Bistrița-Năsăud trebuie să știe cine are o altă părere. În consecință, îl provoc pe primarul Romeo Florian, primarul PSD al comunei Lechinta la un pariu: dacă parlamentarii PSD de Bistrița-Năsăud NU votează legea pe care am propus-o împreună cu colegii mei de la PMP, cea de desființare a tuturor pensiilor speciale, inclusiv a pensiei speciale de parlamentar, să își dea demisia din funcția de Presedinte al Asociatiei Comunelor din Romania, Filiala Bistrița-Năsăud și din toate funcțiile de conducere din filiala PSD BN” a mai precizat parlamentarul.

Simionca mai susține că dacă primarul Romeo Florian nu va răspunde pozitiv solicitării, atunci el va continua să susțină acest proiectul privind pensiile speciale. ”Dacă nu voi susține cu toată energia legea pe care am propus-o, de desființare a tuturor pensiilor speciale, inclusiv a pensiei speciale de parlamentar de care ar trebui să beneficiez personal, o să demisionez eu, fără să aștept ultima zi de mandat” a mai declarat deputatul Ionuț Simionca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.