După vizita ministrului Ecaterina Andronescu, autoritățile din Bistrița-Năsăud sunt încrezătoare că se vor găsi soluții pentru reabilitarea Colegiului Național Liviu Rebreanu (FOTO)

Vizita ministrului Ecaterina Andronescu la Bistrița a readus un strop de speranță, iar autoritățile locale sunt încrezătoare că se vor face demersuri pentru a se putea reabilita clădirea în care își desfășoară activitatea unul dintre cele mai prestigioase licee din județul Bistrița-Năsăud – Colegiul Național Liviu Rebreanu. 

Ministrul Ecaterina Andronescu a efectuat, joi, o vizită în județul Bistrița-Năsăud, prilej cu care a purtat discuții și cu conducerea Colegiului Național Liviu Rebreanu din municipiu, dar și cu cadrele didactice care își desfășoară activitatea la această unitate de învățământ, pentru care autoritățile locale aproape că și-au pierdut speranța că vor mai reuși să obțină fonduri pentru reabilitare.

Însă, vizita ministrului, se pare că a readus speranța că și acest proiect va fi implementat, mai ales că Ecaterina Andronescu a afirmat că trebuie căutate soluții pentru a ieși din acest blocaj.

Practic, acest proiect privind reabilitarea clădirii Colegiului Național Liviu Rebreanu este blocat din cauza unor probleme juridice, legate de regimul de proprietate al clădirii. Serviciul Juridic din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice nu interpretează administrarea domeniului privat de către public finanţabilă prin Programul Național de Dezvoltare Locală, explica primarul municipiului Bistrița, Ovidiu Teodor Crețu.

După vizita ministrului, reprezentanții autorităților locale și-au recăpătat încrederea ca ceva s-ar mai putea schimba.

”Un simbol al Bistriței, Colegiul Național Liviu Rebreanu are șanse să fie modernizat, ne-a dar astăzi asigurări Ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu. Urmează clarificarea unor aspecte juridice care să permită finanțarea lucrărilor de modernizare în formula în care corpul principal al CNLR se află în administrarea Primăriei Bistrița” a declarat președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

La rândul său viceprimarul Cristian Niculae a completat: ”Am cerut să se găsească soluții, pentru reabilitarea și modernizarea Colegiului Naţional Liviu Rebreanu și am toată convingerea că acest lucru se va realiza! Reabilitarea acestui liceu devine o ambiție. Un țel despre care nu am vorbit, dar în atingerea căruia am continuat să căutăm variante de rezolvare. Prezentă la întâlnirea cu cadrele didactice ale acestui liceu de renume, doamna ministru Ecaterina Andronescu a subliniat și ea că o să găsim soluțiile juridice pentru ca acest lucru să fie posibil, fiind un liceu de top. Chiar dacă ne-am lovit de blocaje, în cazul Corpului A, în ultimii ani, campusul Colegiului a ajuns să fie unul dintre cele mai moderne din țara noastră”.

Rămâne de văzut în ce măsură se vor concretiza toate aceste promisiuni de găsire a unor soluții pentru reabilitarea clădirii Colegiului Național Liviu Rebreanu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.