Consilierul municipal Mircea Archiudean și-a exprimat, prin intermediul unei postări pe o rețea de socializare, nemulțumirea față de modul în care se desfășoară traficul rutier în Bistrița la orele de vârf. Acesta a precizat că partidul din care face parte a întocmit un proiect prin care propune câteva soluții de fluidizare a circulației.  

În opinia consilierului ecologist, orașul începe să devină tot mai aglomerat din cauza faptului că a crescut și numărul autoturismelor, iar din acest motiv, între anumite ore se circulă cu dificultate.

”Dimineața între orele 7:30-8:30, când școlarii și majoritatea populației se îndreaptă spre școală și spre locurile de muncă și în jurul orelor 15:30-16:30, când la fel, orașul zumzăie într-un trafic perpetuu. Mașini de școală de șoferi, mașini pentru colectarea gunoiului, utilaje de construcții, tractoare ale Primăriei, ne încurcă traficul pe arterele principale ale orașului la orele de vârf” a precizat Mircea Archiudean, care a realizat și o scurtă înregistrare video:

BLOCAȚI ÎN TRAFIC LA PRIMA ORĂ !

BLOCAȚI ÎN TRAFIC LA PRIMA ORĂ!După cum știm cu toții, orașul începe sa devină tot mai aglomerat de mașini, iar mai mult , traficul între anumite ore se desfășoară destul de greu. Dimineața între orele 7:30-8:30, când școlarii și majoritatea populației se îndreaptă spre școală și spre locurile de muncă și în jurul orelor 15:30-16:30, când la fel, orașul zumzăie într-un trafic perpetuu.Mașini de școlă de șoferi, mașini pentru colectarea gunoiului, utilaje de construcții, tractoare ale Primăriei, ne încurcă traficul pe arterele principale ale orașului la orele de vârf. În vederea decongestionării traficului din Bistrița, am inițiat și depus spre consultarea publică în data de 23 octombrie un proiect de hotărâre care vizează adoptarea unor măsuri de reglementare prin care să fie restricționat accesul în trafic în zona centrală a municipiului Bistrița în orele de vârf a unor categorii de participanți la trafic care generează blocaje frecvente și o stare de nervozitate celorlalți participanți la trafic.Având în vedere că proiectul este în consultare publică așteptăm eventuale propuneri de îmbunătățire și completare.Aveți mai jos propunerea de proiect și expunerea de motive, scanate.

Publicată de Mircea Archiudean pe Miercuri, 7 Noiembrie 2018

În aceste condiții, consilierii ecologiști au inițiat un proiect de hotărâre prin care propun câteva variante pentru fluidizarea traficului.

”În vederea descongestionării traficului din Bistrița, am inițiat și depus spre consultarea publică în data de 23 octombrie un proiect de hotărâre care vizează adoptarea unor măsuri de reglementare prin care să fie restricționat accesul în trafic în zona centrală a municipiului Bistrița în orele de vârf a unor categorii de participanți la trafic care generează blocaje frecvente și o stare de nervozitate celorlalți participanți la trafic” mai completează Archiudean. 

Așadar, proiectul este momentan în faza de consultare publică, iar ecologiștii așteaptă eventuale propuneri de îmbunătățire și completare.