Amenzi în valoare totală de 19.000 lei au fost aplicate de polițiștii din Bistrița-Năsăud, în ultimele 24 de ore, persoanelor care nu au respectat măsurile impuse în starea de alertă. Circa o treime din sumă revine unor petrecăreți care au participat la un eveniment privat organizat într-un cartier al municipiului Bistrița.

 

În ultimele 24 de ore, poliţiştii bistrițeni împreună cu jandarmi şi polițiști locali au desfăşurat acţiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. La aceste activităţi au participat 154 de efective. În cadrul acţiunilor, poliţiştii au verificat modul în care sunt respectate prevederile Lg 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea si combaterea efector pandemiei de Covid 19.

Astfel, în urma activităţilor desfăşurate, au fost verificate 84 de societăți comerciale, fiind legitimate totodata peste 1.500 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 124 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 19.000 de lei.

În cursul nopţii trecute, efective din cadrul Poliţiei Municipiului Bistrița şi jandarmi din cadrul IJJ Bistrița-Năsăud au desfăşurat o acţiune în localitatea Unirea, pentru verificarea modului de respectare a măsurilor dispuse în contextul stării de alertă.
Astfel, forţele de ordine au intervenit la punctul de lucru al unui agent economic din cartierul Unirea din municipiul Bistrița, unde s-a constatat că se desfăşura un eveniment privat, în spaţiu închis, contrar prevederilor legale.
Având în vedere cele constatate, polițiștii au aplicat un număr de 54 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 6.000 de lei, pentru încălcare prevederilor Legii 55/2020, evenimentul respectiv fiind întrerupt.

Sursa: Realitatea de Bistrita-Nasaud