Examenele pentru permisul auto vor fi reluate! Vezi de când și cum vor funcționa celelalte servicii

Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor informează că examenele pentru obținerea permisului auto vor fi reluate la începutul lunii iunie, în două etape.

 

Începând de luni, 18 mai, se vor relua treptat activitățile de relații cu publicul la toate serviciile publice comunitare, cu excepția celor aflate în zone cu restricții – carantinate.

Mai întâi este vizată creșterea capacitatii de preluare a solicitărilor pe linie de înmatriculari/preschimbări permise de conducere prin readucerea în activitate a personalului propriu delegat la alte structuri ca forțe de sprijin pe perioada stării de urgență, întrucât este estimată o creștere semnificativă a solicitărilor pe această linie odată cu relaxarea măsurilor impuse de starea de urgență.

În ceea ce privește activitatea de examinare  se preconizează reluarea acesteia la începutul lunii iunie – în doua etape, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție si distanțare sociala în vederea limitării răspandirii coronavirusului.

Prima etapă – examinarea la proba practică pentru cei declarați admis la proba teoretică și programați la proba practică pe durata instituirii stării de urgență (cu prioritate pentru candidati afectati de masurile restrictive, respectiv cei carora le-au expirat documente aflate la dosarul de examinare sau expirarea acestor documente in perioada imediat urmatoare).

În vederea programării candidaților aflați în această situație sunt analizate două posibilități:
– Programarea din oficiu cu informarea acestora – în ordinea programărilor anterioare,
– Programarea prin intermediul școlilor de șoferi pe platforma online dedicată – cu informarea candidatului.

În a doua etapă – reluarea activității de examinare – proba teoretică la aproximativ 2 săptămâni, în funcție de volumul solicitărilor pentru proba practică.

În vederea desfășurării activității de examinare vor fi respectate, cu strictețe, următoarele măsuri de protecție în vederea prevenirii răspândirii coronavirusului:

– Utilizarea măștilor de protecție – atât pentru candidați cât și pentru examinatori;
– Dezinfectarea interiorului autovehiculelor folosite la desfășurarea probei practice, înainte de începerea fiecărei probe;
– Respectarea distanțării persoanelor aflate la locul de întâlnire comunicat pentru susținerea probei practice a examenului pentru obținerea permisului de conducere, cel puțin 1,5 m;
– Evitarea prezentării la locul de întâlnire al candidaților cu însoțitori (prieteni, rude, susținători). Accesul va fi permis doar candidatul și reprezentanții scolilor de conducători auto;
– Desfășurarea activității de instruire numai în spații deschise, cu respectarea regulilor de distanțare socială.

 

În Bistrița-Năsăud, începând cu data de 18 mai, programul de lucru de la ghișee este de luni până vineri, între orele 08-20, cu pauză de la ora 12:30 la 13:30.

Astfel, pentru a beneficia de serviciile de înmatriculări, radieri, numere roșii și preschimbarea permiselor este necesară o programare în prealabil, care se face pe site-ul https://bn.prefectura.mai.gov.ro/permise-auto-si-inmatricu…/

– permiselor de conducere care au expirat în timpul stării de urgență pot fi preschimbate în termen de 90 de zile de la încetarea stării de urgență;

– accesul la serviciul de permise și înmatriculări se face pe la intrarea din spate a Palatului Administrativ, iar ieșirea din instituție se va face pe intrarea din față.

– pentru informații suplimentare legate de aceste servicii, puteți apela numărul de telefon 0754203232.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.